few clouds
19°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZALIVENA PITA SA MESOM: Po receptima naših baka, rumena i mirisna, jednostavno se priprema (RECEPT)

06.11.2022. 08:28
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Najrumenija i najmirisnija pita sa mesom koju ćete ikad probati.

Potrebno je:

  • Pakovanje tankih kora
  • 250-300 gr mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jaja
  • 1 -2 rendana krompira
  • 1/2  praška za peciva
  • začin, so, biber
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml mleka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike griza
Priprema se U JEDNOJ POSUDI - Napravite KOLAČ po BAKINOM RECEPTU, sastojci garantuju SAVRŠENU POSLASTICU (VIDEO)

Priprema se U JEDNOJ POSUDI - Napravite KOLAČ po BAKINOM RECEPTU, sastojci garantuju SAVRŠENU POSLASTICU (VIDEO)

DORUČAK S LJUBAVLJU: Kobasica u obliku srca sa jajima - obrok gotov za 5 MINUTA (RECEPT)

DORUČAK S LJUBAVLJU: Kobasica u obliku srca sa jajima - obrok gotov za 5 MINUTA (RECEPT)

Priprema :

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta. 

Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Posoliti, dodati suvog začina, bibera mlevenog. Jaja umutiti mikserom. Dodati ulja 50 ml. jogurt, mleko, griz i sve izjednačiti. 

Tanke kore ređati u tepsiju, prvo dve  premazati uljem, treća ide nadev, a zatim na svaku koru po malo nadeva. 

Završiti sa dve prazne koje su samo premazane uljem. Iseći na kocke nožem i preliti polako sa jajima koje smo spremili i dobro protresti da uđe u sečeni deo. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ostaviti oko 30 min. da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohlađenu seći i uživati u svakom zalogaju.