broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZDRAV OBROK "na kašiku", JEDNOSTAVNA PRIPREMA: Pileći paprikaš sa knedlama na bakin način (RECEPT)

04.10.2022. 09:13
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Pun je povrća

Potrebno je:

  • 600 gr pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sveže parike
  • 2 šargarepe
  • 4 srednja krompira
  • pola tikvice
  • po želji 2 suva rebra (nije moranje)
  • celerov list
  • suvi začin, so
  • malo ml. paprike
  • ulje
NEODOLJIVA I BRZA PICA PITA: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli (RECEPT)

NEODOLJIVA I BRZA PICA PITA: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli (RECEPT)

TOPLI SENDVIČI IDEALNI ZA DORUČAK - Napravite ih po bakinom receptu, ovaj SASTOJAK im daje poseban ukus (VIDEO)

TOPLI SENDVIČI IDEALNI ZA DORUČAK - Napravite ih po bakinom receptu, ovaj SASTOJAK im daje poseban ukus (VIDEO)

Za knedle:

  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, sečenu papriku i šargarepu na kolutove. Kad malo omekša dodati meso malo mlevene paprike i krompir na kocke. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Naliti vodom da se meso skuva. U činiju razbiti i umutiti jaje, dodati 3 kašike brašne i kašiku ulja. 

Sve dobro izjednačiti. Malom kašičicom vaditi  smesu i spuštati u čorbu. Kuvati 5-6 minuta. 

Dodati malo začina soli i peršunov list. Služiti toplo.

 

Piše:
Srbija Danas
04.10.2022. 09:13