light rain
18°C
11.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TRIK STAR SKORO 100 GODINA: Evo kako da skuvate JAJA bez ključale vode - biće mnogo UKUSNIJA!

08.03.2022. 21:32
Piše:
Srbija Danas
jaja u vratima frižidera
jaja u vratima frižidera / Izvor: Profimedia

M. F. K. Fišer otkrila je ovu metodu davne 1942. godine u svojoj knjizi.

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane.

Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.

ZDRAVA ZAPRŠKA, BEZ BRAŠNA: Ova namirnica će vam ZGUSNUTI jela za SEKUND, vrlo je LEKOVITA I JEFTINA

ZDRAVA ZAPRŠKA, BEZ BRAŠNA: Ova namirnica će vam ZGUSNUTI jela za SEKUND, vrlo je LEKOVITA I JEFTINA

GENERALKA PRE PROLEĆA: Ruska metoda čišćenja LIMNFNIH ČVOROVA osvežiće vam CEO ORGANIZAM - traje 9 dana (RECEPT)

GENERALKA PRE PROLEĆA: Ruska metoda čišćenja LIMNFNIH ČVOROVA osvežiće vam CEO ORGANIZAM - traje 9 dana (RECEPT)

STOP NADOGRADNJI: Uz pomoć ova dva sastojka preporodićete svoje TREPAVICE, postaće DUŽE I GUŠĆE

STOP NADOGRADNJI: Uz pomoć ova dva sastojka preporodićete svoje TREPAVICE, postaće DUŽE I GUŠĆE

Dva su načina kuvanja jaja bez ključanja ili kuvanja:

Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu, čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvate na blagoj vatri, a nikako u ključaloj.
Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali ukus će mu biti znatno bolji.

jaja
jaja / Izvor: Profimedia

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejete ga. Čim voda počne da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu sa vatre i možete da ih jedete.