clear sky
23°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

I SLATKO I SLANO: Ovo je STARINSKI RECEPT za najlepši punjeni krompir koji ćete ikada probati (VIDEO)

01.02.2022. 08:27
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Podseća na knedle, samo su ukusnije

U Srbiji gotovo svako domaćinstvo na stolu ima krompir u raznoraznim oblicima.

Međutim, da li ste znali da od krompira može da se napravi i poslastica, a da to nisu knedle?

Dok RAK ima probleme sa ZDRAVLJEM, RIBE se osećaju SJAJANO: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za prvi dan FEBRUARA!

Dok RAK ima probleme sa ZDRAVLJEM, RIBE se osećaju SJAJANO: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za prvi dan FEBRUARA!

OSTAVITE CIGARETE ZA MANJE OD DVA MESECA: Važno je nekoliko stvari, ali samo jedna je PRESUDNA!

OSTAVITE CIGARETE ZA MANJE OD DVA MESECA: Važno je nekoliko stvari, ali samo jedna je PRESUDNA!

NAGLAŠAVA NOGE I SAKRIVA STOMAK: Ovo je trik sa samo dve STVARI koji će oplemeniti svaku vašu HALJINU (VIDEO)

NAGLAŠAVA NOGE I SAKRIVA STOMAK: Ovo je trik sa samo dve STVARI koji će oplemeniti svaku vašu HALJINU (VIDEO)

Potrebno je:

  • 600gr krompira
  • 1 lonče od 200 gr brašna (malo za posipanje)
  • so
  • 1 kašika ulja
  • 1 jaje

Nadev:

  • sir
  • džem

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci pa ga oguliti. Viljuškom izgnječiti , dodati jaje, so i ulje, pa sve to izmiksirati. 

Dodati lonče brašna pa rukama izmesiti. Umesite testo da bude mekano, pa ga prospite po stolu sa malo brašna i zamesite. Zatim ih razvite i isecite na trake. 

Sir izdrobite pa napunite testo njime, u koji god oblik želite. To može biti valjkasti oblik ili loptice, a možete koristiti i modlice za kolače.

Kad završite sa punjenjem sira, napunite na isti način i džemom, pa kuvajte 4-5 minuta . 

Dok se kuva propržite prezle, pa ih uvaljajte.

Važno je da ih servirate tople. Mogu biti i kao dodatak i kao samostalni obrok.