Skip to main content
devojka, gojaznost, anoreksija

OPSEDNUTOST gojaznošću dovela ju je do opake ZAVISNOSTI i ANOREKSIJE! Bila je na IVICI SMRTI, a onda...

Foto: Twitter printscreen/FikoR87
Natali Bredli pokušavala je opsesivno da iskontroliše svoju morbidno gojaznu težinu.

Žena koja je pila samo dijetalnu Koka-Kolu i laksative, primetila je da je njena težina od "prekomerne" postala gotovo anoreksična.

Natali Bredli (32) je na kraju primljena u bolnicu, malo pre nego je u njenoj zemlji uveden karantin, pokušavajući da opsesivno iskontroliše svoju morbidno gojaznu težinu.

Ova ODEĆA ŠTETI VAŠEM ZDRAVLJU, a nosite je svaki dan: Žene, bacite ovo ODMAH!

Ova ODEĆA ŠTETI VAŠEM ZDRAVLJU, a nosite je svaki dan: Žene, bacite ovo ODMAH!

Vaga OČAJNA, Vodolija ima UDVARAČA: Dnevni HOROSKOP za DANAS predviđa prilično TURBULENTAN vikend

Vaga OČAJNA, Vodolija ima UDVARAČA: Dnevni HOROSKOP za DANAS predviđa prilično TURBULENTAN vikend

Pravi LETNJI ELIKSIR: Ovaj napitak ČISTI JETRU, poboljšava KRVNU SLIKU, ubrzava metabolizam i hrani

Pravi LETNJI ELIKSIR: Ovaj napitak ČISTI JETRU, poboljšava KRVNU SLIKU, ubrzava metabolizam i hrani

Naime, ona je nedeljama umesto hrane i vode konzumirala jedino dijetalnu Koka-Kolu. Išla jue u teretanu dva puta dnevno i bila toliko zavisna od laksativa da je pila čitavu kutiju dnevno.

Usled naglog opadanja pulsa, Natali je počela često padati u nesvest dok na kraju nije sasvim kolabirala.

Ona je izjavila da je ju je i njen doktor upozrio da će dobiti sepsu na nogama ukoliko bude nastavila toliko često da odlazi u teretanu.

Za "Manchester Evening News" je izjavila: 

- Prešla sam skoro sa 19 tegova na 7,5 tegova za skoro 15 meseci. Jednostavno nisam mogla da se zaustavim. Na kraju je došlo do takvih komplikacija da se nisam zaustavila, verovatno bih umrla! 

Natali je prvo želela da smrša zbog svih zdravstvenih tegoba sa kojima se suočila usled njene morbidne gojaznosti. Bila je pregojazna za zubno lečenje, na štakama, imala je predijabetes, apneju tokom sna i uažsne probleme sa leđima.

Uzimala je morfijum za bolove u leđima, ali kada se predozirala shvatila je da je nešto moralo da se promeni.

- Počela sam sa zdravom ishranom, vežbanjem ali sam u nekom trenutku postala opsesivna - izjavila je Natali.

Konstantni gubitak težine u početku me je činio da se oseća bolje. Onda je iznenada počela da se oseća psihički jako loše. Koliko god gubila na težini, njoj jednostavno nije bilo "dovoljno".

Sa konfekcijskog broja 22 i 24, Natali je prešla na kionfekcijske brojeve 4 i 6!

U psihijatrijsku bolnicu je primljena sa 16 godina gde se borila sa svojim mentalnim zdravljem i težinom, a nardenih deset godina provela je na povremenim terapijama.

U bolnicu je vraćena 2020. godine kada joj je stanje biklo više nego poremećeno. A onda je martu došlo do uvođenja karantina i Natali je morala da kako kaže "uspori". Nije mogla u teretanu. Nije mogla do apoteke po laksative. Nije mogla opsesivno da kontroliše svoju težinu na način na koji je navikla. Nije imala drugu mogućnost osim da se sredi. Ona je u karantinu već uveliko svoje zdravstveno stanje dovela do ruba anoreksije, koju je ovoga puta morala ozbiljno lečiti. 

Da nije bilo uvođenja karantina, Natali kako kaže nikada ne bi razmišljala o tome da se ozbiljno zauzme za svoje zdravlje.

Natali je sada zdrave kilaže, a uz pomoć saveta socijalnih radnika i dobrotvornih organizacija, naučila je kako da kontroliše svoje misli.

- Nikada nisam mislila da će me pandemija spasiti - izjavila je.

Natali danas volontira u mentalnoj organizaciji koja joj je pomagala svih ovih godina. Ona želi da svojim savetima ukaže mladima da se poremećaj ishrane može iskontrolisati i da u tome treba istrajati.

- Oporavak je moguć. Ali samo nemojte odustajati. Suočite se sa svojim strahovima i ne odustajte - zaključila je ona.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd