Četvrtak 07. dec 2023.
buvlja pijaca

Pronašli smo 10 stvari koje možete kupiti u Srbiji za 20 dinara!

Foto: Profimedia
Prošli smo prodavnice, trafike, pijacu i internet i evo šta smo našli da može da se kupi za 20 dinara u Srbiji.

1. Žvaka. Sigurno se sećate one urbane narodne izreke: "Neću žvaku, hoću kusur". E pa za 20 dinara možete da kupite četiri žvake koje najćešće stoje pored kase i služe upravo za vraćanje kusura. Ako ništa drugo, bar sada znate koliko tačno kusur od 20 dinara vredi u žvakaćim gumama.

Ne propustite da vidite BEOGRADSKE FORE koje provincijalci nikada neće moći da razumeju! OVO što ćete pročitati klikom OVDE ne očekuje ni jedan čovek na svetu!

 2. Kifla. Možete da uzmete kiflu sa susamom u pekari, a ako prođete pored Zelenog venca, možete da pazarite čak četiri kifle, koje koštaju samo pet dinara.

pekara
Foto: Profimedia

3. Papirne maramice, i to dva pakovanja, u svakom kiosku. Pitali smo prodavačicu da li još nešto može da se kupi za 20 dinara i ponudila nam je i:

4. Šibice, takođe dva pakovanja.

Pogledajte kako izgleda Srbija iz svemira, oduševiće vas!

5. Na pijaci smo našli domaća jaja po ceni od deset dinara, tako da dva komada mogu da se kupe za 20 dinara. Sasvim dovoljno za kaloričan doručak.

6. Pijaca nam je pružila širok izbor voća i povrća na komad, tako da za 20 dinara možete da uzmete jednu jabuku, manju bananu, vezu luka, dve veze peršuna, ali i jedan svež krastavac.

Pijaca u Srbiji
Foto: Profimedia

7. Kafa. Možete uzeti jednu kesicu instant kafe, bez problema, a u nekim prodavnicama i za manje od 20 dinara. Ako nećete popularni "3u1", nego samo kafu, možete da pazarite dve instant kesice za iste pare.

8. Čaše. Možete da uzmete sedam plastičnih čaša za jednokratnu upotrebu, s obzirom da jedna košta oko 2,7 dinara u hipermarketima.

sok
Foto: Profimedia

9. Ljubavni roman. Za 20 dinara možete da se obradujete ovom romantično-arhaičnom beletristikom u mekom povezu i uživate za sve pare. Bukvalno.

10. Šnala. Jednu veliku šnalu za kosu, u plastičari, ili četiri manje šnale, kojima možete da napravite nedeljnu, svečanu frizuru.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd