Sreda 21. feb 2024.
Kafić na Islandu

Kontrola Poreske uprave po CELOJ Srbiji: Privremeno zatvoreno više od POLOVINE objekata

Foto: Profimedia
Protiv odgovornih lica podnesene prekršajne prijave

Inspektori terenske kontrole Poreske uprave su za vikend kontrolisali poslovanja 89 obveznika koji se bave ugostiteljstvom i maloprodajnom delatnosti, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata.

U 47 objekata (52,81 odsto) utvrđene su nepravilnosti po osnovu kojih je poreskim obveznicima izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, dok su protiv odgovornih lica podnesene prekršajne prijave.

Kako je saopštila Poreska uprava, u kontrolama poslovanja preko fiskalnih kasa i proverama radno-pravnog statusa zatečenih lica, u turističkom centru Kopaonik, u jeku zimske sezone, kontrolisano je devet ugostiteljskih objekata.

U čak osam objekata utvrđene su nepravilnosti, podnesene prekršajne prijave i izrečene mere privremenog zatvaranja objekta.

kafić
Foto: Profimedia

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su i rad sala za organizaciju proslava i svadbi u Kraljevu, Kikindi, Beogradu i Inđiji.

Od četiri kontrolisana objekta koji se bave ovom vrstom delatnosti, nepravilnosti u poslovanju su utvrđene u jednom objektu, koji je privremeno zatvoren.

Deo kontrola vršen je uz saradnju sa inspekcijom rada, poreskom policijom i pripadnicima UKP-a.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd