Skip to main content
Ekonomija

STVARAMO SRPSKO PRIVREDNO ČUDO: Industrijska proizvodnja u korona godini veća nego 2019.

Foto: SD/ilustracija/Youtube/Printscreen/djordje jokic
Prošle godine smanjili smo nezaposlenost, izgradili nove bolnice, povećali plate zdravstvenim radnicima, plate u javnom sektoru, minimalac, penzije, uz dodatnu pomoć privredi i građanima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je industrijska prozivodnja u Srbiji prošle godine, u "korona periodu" bila veća za 0,4 odsto u odnosu na 2019. godinu i da to pokazuje koliko su bile dobre sve mere podrške privredi koje je vlada sprovela.

Brnabić je navela da je Srbija danas percipirana kao bezbedna, pouzdana zemljam u koju su i 2020. dolazili investitori, primera radi, iz Japana i Nemačke, a rezultat je upravo povećana industrijska proizvodnja.

LEPE VESTI: Država daje i 50 evra pomoći u septembru, a novac dobijamo i u maju i novembru!

LEPE VESTI: Država daje i 50 evra pomoći u septembru, a novac dobijamo i u maju i novembru!

ŠTA SVE DANAS MOŽETE DA IZNAJMLJUJETE: Stan, garaže, odeću, ali i DEČKA?

ŠTA SVE DANAS MOŽETE DA IZNAJMLJUJETE: Stan, garaže, odeću, ali i DEČKA?

"OTPLATIĆE SE PAR GODINA RANIJE" Gondola na Zlatiboru preveze dnevno oko 1.000 ljudi, najavljeni novi radovi

"OTPLATIĆE SE PAR GODINA RANIJE" Gondola na Zlatiboru preveze dnevno oko 1.000 ljudi, najavljeni novi radovi

- I sve više će toga biti. Srbija će se sve više isticati na mapi svih investitora, kao zemlja na koju treba obratiti pažnju, gde treba investirati - rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je naglasila da je Srbija danas ekonomski i zdravstveno prva u Evropi, i uspela je da tokom 2020. godine smanji nezaposlenost, izgradi nove bolnice, poveća industrijsku proizvodnju, poveća plate zdravstvenim radnicima, plate u javnom sektoru, minimalac, penzije, uz dodatnu pomoć privredi i građanima.

Brnabić je rekla ida se stvara srpsko privredno čudo svaki dan u različitim oblastima.

Ana Brnabić
Premijerka Ana Brnabić
Foto: Printscreen/TV Pink

Primetila je da su tenzije u svetu zbog nabavke vakcina na vrhuncu i da je vidljiv rivalitet između različitih zemalja, te da nema ni mnogo solidarnosti.

- Zato moram da se zahvalim zemljama koje su tu solidarnost pokazale, poput Kine, koja nam je prodala vakcine pod povoljnim uslovima. A, Srbija je jedina zemlja koja je nabavila vakcine iz Kine, a da nije učestovala u trećoj fazi kliničke studije - rekla je Brnabić.

Upitana za početak proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u Srbiji, rekla je da se tome nada, ali da ne može još ništa da garantuje.

- Nadam se, dajemo sve od sebe - rekla je Brnabićeva i podsetila da je delegacija Instituta "Torlak" boravila u Rusiji, gde je posetila Gamaleja institut, potpisala Sporazum o razumevanju, a 11. februara ruski stručnjaci dolaze u Srbiju.

Premijerka je navela da je sada izazov pred nadležnima, da povećaju kapacitete punktova za vakcinaciju u narednim nedeljama, jer počinje i revakcinacija onih koji su primili prvu dozu.

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd