Četvrtak 07. dec 2023.
Citroen C4 Range

Citroen pokazao novi C4 (GALERIJA)

Foto: newspress.co.uk
Nova verzija stigla je četiri godine po izlasku druge generacije "četvorke".

Citroen je spreman za novu varijantu hatchbacka C4, u duhu opšte politike životnog veka jedne generacije konkretnog automobila, koja osim prvobitne verzije podrazumeva i barem jednu osveženu. 

U poređenju sa originalom, osvežena verzija ima drugačiji dizajn svetala. Prednji farovi imaju integrisana LED dnevna svetla, dok su repni konstruisani tako da odaju utisak 3D efekata. U ponudi će biti devet boja, hromirani prednji i zadnji branici, te felne od 17 cola. Dimenzije automobila ostaju iste (dužina 4.33o mm, širina 1.79o mm i visina 1.49o mm), a sa zapreminom prtljažnika od 408 litara, novi C4 ostaje lider u klasi.

Nove funkcije su otključavanje i paljenje motora bez ključa, pomoć pri uspinjanju i stajanju/kretanju na brdu, upozorenje prilikom promene kolovozne trake i pomom u "mrtvim" uglovima.

Umerene izmene zadesile su i kabinu. Prvo što se primeti jeste novi ekran koji reaguje na dodir, dijagonale od sedam cola, koji reprodukuje multimediju, ima navigaciju, blutut bez korišćenja ruku, kao i podešavanja funkcija za vozilo. Kožni detalji na tabli i hromirane površi na volanu trebalo bi da zadovolje kupce, veruju u kompaniji.

Novi su i motori. U katalogu će biti navedeni V3 motori, dizelske i benzinske "prirode". Prvi je 1,2 PureTech 110 benzinac sa turbopunjačem i šestostepenim menjačem od 110 KS. Potrošnja je 9,4 l, a rasip CO2 110 g/km. Slede dizelski BlueHDI 100 i BlueHDI 120, zapremine 1,6 litara od 100 i 120 KS. BlueHDI 120 troši 3,5 l, a emisija ugljen-dioksida je 95 g/km.

Cena nije potvrđena, ali će biti između 18.ooo i 27.ooo evra.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd