Skip to main content
Biblioteka

Da poželiš da zauvek studiraš: NAJLEPŠI STUDENTSKI DOM! (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/Paula Wallace
Obično kažu za studentsko doba da je najlepše, ali i najskromnije. Donekle ćete se složiti kada pogledate fotografije koje će vas uveriti da studentsko doba zaista jeste najlepše, ali ćete dovesti u pitanje njegovu skromnost.

Mnogi studenti koji ne studiraju u svom mestu, zbog ekonomske situacije moraju da borave u studentskom domu. Neretko studentski domovi pružaju studentima samo osnovne stvari - krevet, orman, pisaći sto i kupatilo. 

Studentima u Srbiji uglavnom ovakvi uslovi ne smetaju, jer, kako navode, čak i manjak nekog sadržaja im nadoknađuju dobra druženja u domovima. Obično je takva situacija i u drugim zemljama. Međutim, kada bi videli fotografije jednog studentskog doma u gradu Lakost u Francuskoj, verovatno bi na mestu tamošnjih studenata poželeli da zauvek žive studentskim životom. Verovatno takav osećaj imaju i studenti umetnosti iz Francuske, koji uživaju privilegiju enterijera koji nikako ne podseća na studentski dom.

Dnevni boravak
Foto: Youtube Printscreen/Paula Wallace

Ovaj studentski dom je jedna velika kamena kuća sa prelepim pogledom na prirodu, koja ovim mladim umetnicima svakodnevno stimuliše inspiraciju.

Pejzaž
Foto: Youtube Printscreen/Paula Wallace

Ako u svom mestu nisu imali priliku da se rekreairaju i iskoriste lepo vreme pored bazena, u domu će svakako imati. Da, dobro ste čuli! Ovaj studentski dom ima i bazen!

Bazen
Foto: Youtube Printscreen/Paula Wallace

Učenje ovde predstavlja pravo uživanje. Biblioteka i prostorija sa računarima su uređeni kao u postavci za časopis.

Računarska učionica
Foto: Youtube Printscreen/Paula Wallace

I naravno, nakon napornog dana, najvažnije je opustiti se, dobro se odmoriti i dobro jesti. Tada sledi najbolji deo:

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd