Skip to main content
Džejk Frud, najmlađi vlasnik crnog pojasa drugi dan

IAKO GA MUČI ARTRITIS: Klinja do 6 leta i zamalo metra zaradio CRNI POJAS drugi dan (VIDEO/FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/Junior Frood
Sve je počelo tako što je uporni mališan odgledao "Karate kid". Zvuči li vam poznato? Da li ste i vi poželeli da budete vešti borci kao glumci iz legendarnog filma? Mališan je išao do kraja...

Maleni Džejk Frud ima samo šest godina i nema ni metar, ali je zato majstor mešovitih borilačkih veština (sa akcentom na karate). Klinja iz Lidsa (Engleska) je lane zaradio svoj prvi crni pojas, a nedavno je položio i za drugi dan majstorskog zvanja i postao najmlađi nosilac te titule na svetu.

To što je tako mlad došao do crnog pojasa nije najveće čudo koje je Džejk uradio. On pati od dečjeg artritisa, a ima i još nekoliko drugih poremećaja zglobova zbog kojih otiču, kruti su i veoma ga bole.

Kao trogodišnjak je odgledao čuveni borilački film "Karate kid" i poželeo je da se i on bavi karateom. Sport mu je bila alternativa za fizioterapiju i želja mu je ispunjena. Džejk se sada nada da će postati instruktor dok je u osnovnoj školi. 

Maleni borac je prošao četvorosatno testiranje ne bi li zaslužio drugi dan crnog pojasa. Da bi to uspeo, morao je da popije snažne lekove protiv bolova kako bi artritis "odmorio" dok on ne obavi zacrtano.

Njegova ponosna majka Keri (33), medicinska sestra, rekla je za britanski "Miror" da je doza lekova bila maksimalna za njegov uzrast.

Bavljenje borilačkim veštinama pomaže da mališanove noge ostanu gipke, a Džejk se nadmeće na britanskim i svetskim takmičenjima u mešovitim borilačkim veštinama i sakupio je nekoliko medalja od kojih je najznačajnija bronza na Svetskom prvenstvu u kikboksu iz 2014. u Londonu.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd