JEDIMO DOMAĆE: Napravi sam svoju sardinu

26.02.2015. 10:58
Piše:
Srbija Danas
Sardina / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Scott Rea
Ne morate više da jedete iz konzerve, jer ćete uskoro naučiti kako da sami pripremite domaću sardinu koju možete da spakujete i da je pojedete i kasnije. Za sve ljubitelje ribe i domaće hrane!

Potrebno je:

  • 1,5kg zamrznute sardine
  • 3 kašičice suvog začina
  • 2-3 lovrova lista
  • 10 zrna bibera
  • 450ml ulja

Priprema:

Očistite sardinu i odsecite glavu. Oprati i složiti u sud načije dno smo prethodno stavili drvene štapiće od sladoleda (ili nešto slično) da riba ne bi zagorela. Slažemo sardinu, a zatim stavljamo začin, biber i lovrov list, a tako naizmenično radimo sve dok se sva sardina ne složi. Preliti uljem i staviti da se kuva. Kada proključa, na laganoj temperaturi krčkamo još 5-6 sati, a zatim ohladimo i složimo u teglice.

Napomena: Ukoliko niste ljubitelj sardine, na isti način možete pripremiti i neku drugu manju ribu, poput papaline, bele ribe, manjih šištavaca itd. 

 

Piše:
Srbija Danas
26.02.2015. 10:58
Pogledajte više