clear sky
12°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

MRSNO AL' POSNO: Zdravo nezdrave kolenice

08.11.2014. 10:06
Piše:
Srbija Danas
Kolenica
Kolenica / Izvor: Profimedia/ilustracija

Dijeta je dobra, al' nekad i stomaku treba ugoditi!

Potrebno:

  • 2 dimljene kolenice
  • 5 srednjih krompira
  • 5-6 šargarepa
  • 1 peršun i paškanat
  • 1 celer (manji)
  • 150g starog kajmaka
  • pivo
  • začini po ukusu – lovor, bosiljak, origano, mešavina začina, biber, so

Priprema:

Posle kolenica zasladiti se krofna mafinima!

Kolenice kuvati u pivu, sa lovorovim listom, biberom u zrnu i malo mešavine začina. Kada je skoro do kraja kuvana, dodati povrće. Kuvati dok se meso ne odvoji od koske.

U zemljani ili vatrostalni podmazani sud staviti meso odvojeno od kostiju, prebaciti povrće i deo soka, posuti bosiljkom i origanom pa odozgo poređati polovinu količine kajmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 180° desetak minuta. Izvaditi iz rerne, staviti ostatak kajmaka i peršun, pa vratiti u rernu na još 2-3 minuta.