Skip to main content
Dva mušarca i žena

JUTRO JE, JUTRO JE, LJUBIMO SE UTROJE: Kad muž i žena dele ljubavnika

Foto: blog polyfamiljen.se
Erik Fridland (35) se zaljubio u kolegu Hampusa Engstroma dok su zajedno radili kao taksisti u švedskom gradu Stremsundu. Erik je, međutim, već bio oženjen. I odlučio je da prizna svojoj ženi da je našao dečka...

Kada je svojoj ženi Lindi otkrio novu vezu, ona je odlučila da upozna muževljevog ljubavnika. Verovatno nijedno od njih troje nije očekivalo ovakav rasplet: posle druženja sa parom, Hampus (29) je shvatio da njega privlači i gospođa Linda. I eto nove radosti: i Linda je, poput njenog muža, shvatila da je pomalo zaljubljena u Hampusa Engstroma.

Nije prošlo mnogo vremena od prvog sastanka supružnika i momka Hampusa, a njih troje su završili u krevetu, zajedno. Hampus je povodom ovog lepog događaja rekao:
- Osećao se prijatno sa njih dvoje od samog starta, kada smo prvu put večerali zajedno. Imali smo mnogo toga zajedničkog. U početku je bilo malo neprijatno, a kad smo izneli sve karte na sto, emocije su učinile svoje. Posle toga, sve je bilo fantastično. Stvarno nisam znao da je moguće voleti više od jedne osoba – izjavio je Hampus, a preneo britanski "Miror".
Sve troje sada živi zajedno od januara prošle godine. I ni izbliza nisu sami. U novi i srećni porodični dom, Hampus je sa sobom poveo i svoju petogodišnju ćerku, kojoj će društvo praviti deca Erika i Linda: dva brata blizanca od 9 godina i njihov treće dete, trinaestogodišnji sin.

Noge ispod stola
Foto: Profimedia

Velika porodica zahteva i troškove, pa su pokrenuli i sopstvenu taksi službu, kao i prodavnicu za prodaju dečje odeće.
- Mi radimo zajedno i živimo zajedno. Spavam u istom krevetu sa Lindom i Erikom. Svi zajedno vodimo ljubav – ispričao je Hampus.
Ova sasvim neobična porodica je otišla u javnost sa svojom pričom tek kada je počela da piše veoma posećeni blog o svom iskustvu, jer su želeli "da pokažu kako postoje i drugi načini da se živi lepo u zajednici, pored onog što se smatra normalnim."
- Mi imamo decu, kuću, automobile i posao. Nije sve u seksu, mi radimo sasvim uobičajene stvari, kao i svi drugi – objasnio je Hampus.
On je napomenuo da su sve troje bili uplašeni kako će deca reagovati na njihovu vezu, i kategorično tvrdi da nijedno dete nije primoravano da kaže svojim drugarima kako je mnogo kul imati dvojicu tata.
Čak i u liberalnoj Švedskoj, poligamija, to jest kada muž ima dve žene ili obrnuto, je zakonom zabranjena. Naravno, niko ne može da zabrani ovoj "trojci" da žive u porodičnoj zajednici.

Dva momka i devojka na travi
Foto: Profimedia

To je Hampusu zasad dovoljno, ali se iskreno nada da će mu država jednog dana dozvoliti da se venča za Erika i Lindu, najviše zbog papirologije. Ah, ti ludi Šveđani.
- Trenutno je malo komplikovano za nas u nekim situacijama. Kada odemo u banku, oni traže dva potpisa, nema ni praznog mesta za treće. Zatim, najčešće samo dve osobe mogu da uzmu kredit za kuću, ali smo uspeli i to da izvedemo – govori Hampus.
On tvrdi da poznaje i druge slučajeve "polifamilija", koje žive u Švedskoj i širom Evrope, posebno zahvaljujući Fejsbuku na kojem imaju zajednicu, pa ljudima postaje lakše da ih prihvate.
- Nadam se da ćemo vremenom biti u mogućnosti da se venčamo i da osoblje u hotelima neće biti zgranuto kada iznajmljujemo sobu sa jednim krevetom za troje – zaključio je Hampus.
Eto, kad mama, pardon, kuća nije tesna, deca su vesela i nisu besna.

Pročitajte i: Brakovi po pravilima EU

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd