Skip to main content
Mortal Kombat - logo

MORTAL KOMBAT ZA SD: Antievrovizija i kad nema Evrovizije!

Foto: Facebook
Beogradski metal/pank bend slavi petu godinu od osnivanja i najavljuje peti tradicionalni Antievrovizijski koncert. Za portal Srbija Danas priča Marko Lazović - Laza, gitarista Kombata.

SD: Kako biste Vi nekome ko ne zna za bend "Mortal kombat" objasnili ko ste?

Laza (MK): Pa, rekao bih mu da smo bend koji se na***ava sto majki svakome i svemu ili da smo bend poznat po slatkim stihovima i notama inspirisanim pevanjem ptica. Ali, preciznije – Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda, sviramo samo tvrdo, samo autorski, i u svojim tekstovima na satiričan način opisujemo svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Imamo dva studijska albuma iza sebe, dva DVD izdanja i jedan uživo audio album, sa prošlogodišnjeg Antievrovizijskog koncerta. I sve to za samo 5 godina postojanja, koliko smo nedavno proslavili.

Mortal Kombat - Laza i Kriki
Foto: Youtube Printscreen

SD: Koncert se bliži... Da li fanove očekuje neko veliko iznenađenje, šta možete da nam otkrijete?

Laza (MK): Da, sviramo 10. maja od 20 u sali Amerikana u Domu Omladine. Gosti na koncertu biće Goatmare i The Hellspades. Uvek spremamo neka iznenađenja i trudimo se da napravimo najveći mogući pičvajz! Ne smem mnogo da otkrivam jer to onda neće biti iznenađenja, svima koji dođu na koncert je zagarantovan najbolji provod u životu, kao i uvek!

Karte u pretprodaji mogu da se kupe u prodavnicama FELIX i MUNGOS po ceni od 500rsd; i preko onlajn prodavnice benda po ceni od 500rsd + usluga kurirske službe oko 200rsd po paketu. Ukoliko kupite ulaznicu preko onlajn prodavnice, dobijate na poklon bedž sa logom benda. Karte će se, takođe, prodavati i na veče samog koncerta, na ulazu u Dom Omladine, po ceni od 600rsd. Na koncertu će u prodaji biti i majice benda, po ceni od 600rsd.

SD: Možemo li očekivati neke nove pesme?

Laza (MK): Da, pored toga što trenutno iz sve snage spremamo pomenuti beogradski koncert, spremili smo i dve nove pesme. One će kao singlovi biti objavljene vrlo uskoro, tako da će publika pre koncerta imati prilike da čuje nešto našeg novog materijala. To će biti prilika i da premijerno na delu čuju našeg novog bubnjara, Dželu, to su nam prvi studijski snimci sa njim, a uživo su već imali prilike da ga čuju na nekoliko svirki. Antievrovizijski koncert će mu biti prvi veliki nastup sa nama. Našoj publici su sve te stvari uglavnom već poznate pošto mi putem našeg zvaničnog sajta, Fejsbuk stranice i ostalih socijalnih radosti redovno komuniciramo sa njima, pa mogu "iz prve ruke" dobiti sve informacije koje ih zanimaju.

SD: Za kraj, recite nam koja je vaša pesma doživela najbolji odjek na nastupima?

Laza (MK): To je jedna od naših prvih pesama - "Nemoj biti emo". Trebalo je doživeti prošlogodišnji koncert u bašti SKC-a kada je više od hiljadu ljudi pevalo ovu pesmu... Sami, od A do Š. Mislim da nema bolje reklame za "Mortal Kombat" od tog snimka.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
20 Beograd