clear sky
15°C
12.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Punjeni paradajz

14.05.2014. 11:39
Piše:
Srbija Danas
Punjeni paradajz
Punjeni paradajz / Izvor: Profimedia

Ovo jelo možete servirati uz zelenu salatu - ukoliko želite zdrav obrok, ali možete ga "začiniti" i tako što ćete ga jesti uz pečenje.

Potrebno:

  • 4 paradajza
  • prstohvat soli
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 3 supene kašike putera
  • 1 1/2 šolja obarenog pirinča
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 2 supene kašike sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 supena kašika sitno seckanog svežeg bosiljka
  • beli luk u prahu

Priprema:

Odsecite vrh svakog paradajza (ali tanko, nemojte iseći previše). Kašikom izdubite sredinu tako što ćete ostaviti "oklop" deblji od centimetra. Odbacite seme i sredinu koju ste izvadili iseckajte sitno i ostavite sa strane. Unutrašnjost paradajza posolite i ostavite ih na ubrusima da se ocede.

U maloj šerpi dinstajte crni luk na dve kašike putera. Dodajte sredinu paradajza i kuvajte dok većina tečnosti ne ispari. Sklonite sa vatre i umešajte pirinač, parmezan, peršun, bosiljak i beli luk.

Punite paradajz i na svaki stavite listić putera odozgo. Poređajte ih na pleh u pecite otkrivene 15-20 minuta u ugrejanoj rerni na 180°C.

Ako želite, možete "poklopiti" paradajze odsečenim vrhovima, kako bi pri serviranju lepše izgledali.

}