Skip to main content
Gadafi

SAVLADANA ORUŽANA GRUPA: Gadafijev sin oslobođen

Foto: Twitter printscreen
Hanibal Gadafi, biznismen i sin pokojnog diktatora Moamera Gadafija, koga su u Libanu u petak oteli ekstremisti, oslobođen je, navode bezbednosni izvori.

Libanska policija oslobodila je Gadafija i ispitaće ga, naveo je jedan izvor za AFP, ne precizirajući gde je on oslobođen.

Drugi izvor je rekao da je Gadafija otela oružana grupa u regionu Beka dok je putovao iz Sirije, kao i da je on oslobođen u istom regionu.

Ranije je AP javio da su ga oteli ekstremisti koji traže informacije o sudbini šiitskog verskog vođe koji je u Libiji nestao pre više decenija, naveli su bezbednosni izvori i lokalne tv stanice.

Oni su objavili i video snimak Hanibala Gadafija na lokalnoj tv stanici Al Džadid, na kojem on poziva sve koji imaju informacije o imamu Musi al Sadru da se jave, prenosi AP.

Libija UN: Dajte nam oružje da se odbranimo od Islamske države!

Na snimku se vidi da je Gadafi pretučen i sa modricama, ali on kaže da je "dobro, srećno i opušteno".

Al Sadr je nestao 1978, a njegov nestanak je dugo bio sporno pitanje u Libanu, podseća AP.

Njegova porodica veruje da bi on još mogao biti živ u nekom libijskom zatvoru, iako većina Libanaca veruje da je mrtav.

Prethodno je AFP javio da je Gadafija, koji je boravio u LIbanu, kidnapovala jedna oružana grupa.

Raskošan stil života pokojnog libijskog vođe Moamera Gadafija i njegove porodice izazvao je gnev u Libiji koji je doveo do protesta, tokom kojih je kasnije svrgnut s vlasti i brutalno ubijen, podseća AFP.

Hanibal, rođen 1975. bio je među članovima porodice, uključujući Gadafijevu suprugu Safiju, sina Mohameda i ćerku Aišu, koji su pobegli u susedni Alžir nakon pada Tripolija 2011.

Pročitajte i Gadafijeve reči o Jugoslaviji, upućene velikim silama, koje će ostati ZAUVEK 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
22 Beograd