Skip to main content
Bojan Pajtić

SETIMO SE AFERE BODRUM: Ovako je lagao Bojan Pajtić

Foto: Youtube Printscreen
Aktuelni predsednik Demokratske stranke svesno je lagao 2003. godine kada je pokušao da sakrije krađu poslaničkih glasova u Skupštini Srbije

Vojvođanski premijer i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić uhvaćen je 2003. godine u bezočnoj laži, kada je pokušao da kao tadašnji šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije "pokrije" krađu u srpskom parlamentu prilikom glasanja za guvernera Narodne banke Srbije. 

Setimo se, tada je G17 plus optužio Demokratsku stranku da nije bilo kvoruma za izglasavanje novog guvernera Kori Udovički, već da su za glasanje demokrate koristili kartice poslanika koji uopšte nisu bili prisutni. Štaviše, korišćena je i kartica glumice Nede Arnerić, koja je bila poslanik DS-a i koja se u trenutku glasanja nalazila u turskom letovalištu Bodrum.

Kada je afera otkrivena, Bojan Pajtić je tvrdio da je Neda Arnerić stigla iz Bodruma u Skupštinu na glasanje i da ima njene avionske karte i taksi račune iz Bodruma do Istanbula, budući da iz Bodruma nema aviona, pa je Arnerićeva navodno taksijem pohitala na aerodrom u Istanbulu kako bi stigla na glasanje za novog guvernera. 

Bivši portparol DS-a Aleksandar Radosavljević otišao je i korak dalje, pa je pred novinarima mahao lažnim avionskim kartama Arnerićeve. 

Iako je prevara otkrivena, ni Pajtić ni Radosavljević nikada nisu odgovarali zbog svesnog i bezočnog laganja javnosti. Boris Tadić, novi predsednik DS-a obećao je kada je došao na tu funkciju da će isterati na čistac aferu Bodrum, ali se ništa nije desilo. Ceh je platio jedino marginalni poslanik DS-a Alen Selimović koji je optužen za krađu glasova, a potom i osuđen na 14 meseci uslovno, da bi kasnije i ta presuda bila poništena. 

Jedan od glavnih aktera afere i čovek koji je svesno lagao građane Srbije, Bojan Pajtić, danas je na čelu Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd