clear sky
11°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1544
usd
109.8288
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SLATKIŠ STAR 6 VEKOVA: Ratnici su ga jeli pre bitke, a i vas će napuniti ENERGIJOM!

20.07.2016. 18:02
Piše:
Srbija Danas
Tahini
Tahini / Izvor: Profimedia
Ima samo dva sastojka!

Pre 6.000 godina jedna od najpoželjinih poslastica u staroj Grčkoj i na Bliskom istoku bio je - pasteli ili intrion. Ovaj kolač ima samo dva sastojka: med i susam. Ratnici su ga jeli pre odlaska u bitku kako bi dobili dodatnu snagu, dok su žene ovim slatkišem regulisale hormone.

Ona pojede 50 BANANA NA DAN: Ima telo KAO ZMAJ, ali njen način ishrane ZGROZIO je sve lekare! (FOTO)

Pasteli ima brojne zdravstvene prednosti.

- Prepun je niza vitamina i minerala
- Sadrži antioksidanse
- Reguliše masnoće u krvi
- Daje enregiju za teške fizičke poslove
- Umanjuje osećaj depresije
- Popravlja raspoloženje
- Snižava nivo stresa

Tahini
Tahini / Izvor: Profimedia

Recept:

300 grama paste od čistog mlevenog susama - zove se tahini
300 grama meda

Priprema: Dobro promešajte i napravite kuglice. Stavite ih malo u frižider da se stegnu.

SMRŠAJTE PRED MORE: Sa ovom BRZINSKOM dijetom izgubićete 15 kilograma za SAMO 15 dana!

Za tahini su vam potrebne oljuštene, sirove semenke susama, malo susamovog, maslinovog ili sunocokretovo (dve kašičice ulja idu na pola do jedne šoljice semenki). Pre mlevenja u blenderu, susam malo prepržite na tiganju, dok ne dobije zlatnu boju. Pazite da ne zagori, jer će postati gorak. Ubacite ih u blender, dodajte ulje i blendujte dok ne dobijete glatku, gustu smesu.

 

Piše:
Srbija Danas
20.07.2016. 18:02