Skip to main content
Marko Milićev

SLUČAJ KANTRIMEN: Marku Milićevu potvrđena presuda

Foto: Srbija Danas
Aperlacioni sud potvrdio je presudu Marku Milićevu u slučaju "Kantrimen", koji je zbog smrti Luke Jovanovića (21) osuđen na četiri i po godine zatvora.

Presuda kumu Milićeva, Bratislavu Vesoviću (na godinu dana zatvora) takođe je potvrđena, dok je presuda taksisti Saši Jankoviću (uslovna kazna na sedam meseci) ukinuta, i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

OTAC LUKE JOVANOVIĆA: Zna se čija je odgovornost, nije Luka bežao već neko drugi

Podsećamo, Milićev je prvostepenom presudom Trećeg osnovnog suda u oktobru prošle godine osuđen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je dobio dve godine zatvora, i za nepružanje pomoći, zbog čega je osuđen na dve godine i deset meseci, pa objedinjena presuda iznosi četiri godine i šest meseci.

Luka Jovanović
Foto: Youtube Printscreen/rudar7

U kratkoj izjavi nakon te presude, otac Luke Jovanovića Bojan rekao je da je očekivao presudu na pet godina zatvora. Jovanović se takođe osvrnuo na činjenicu da automobil "kantrimen" do danas nije pronađen, rekavši da mu to nije jasno.

Sudija Svetlana Galić je u kratkom obrazloženju presude rekla da je tokom postupka nesporno utvrđeno da je Milićev počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila "lada". Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je "mini kantrimen".

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd