Sreda 21. feb 2024.
Frizer

Šta raditi kada vam frizer dođe glave

Foto: Profimedia
Niste dobili željenu frizuru? Evo par saveta šta da uradite nakon lošeg iskustva u frizerskom salonu.

Vratite se na korekciju

Ukoliko ste nezadovoljni svojom frizurom vratite se kod frizera i zamolite ga da koriguje frizuru ukoliko je ikako moguće. U tom slučaju ne bi smeo da vam naplati.

Budite kreativni

Ukoliko imate dugu kosu usavršite vezivanje punđe sve dok ne bude spremna za ponovno šišanje. Ako je vaša kosa pak, kratka sklanjajte se s lica iza ušiju jer ćete tako odvlačiti pažnju s loše ošišanih krajeva. Takođe, uvijanje kose je uvek dobar izbor za skretanje pažnje, prenosi b92.net.

Eksperimentišite bojama

Probajte da uradite pramenove ili se ofarbate u drugu boju. To će uneti malo dinamike u vašu frizuru posebno ako je kratka.

Budite strpljivi

Nemojte se plašiti, kosa uvek raste. Znajte da kosa u proseku mesečno raste oko jedan centimetar.

Šišajte je

Stalno šišanje će pomoći vašoj kosi da se ujednači i bude zdravija. Iako vam je sada na pameti samo puštanje kose, redovno šišanje na svakih šest do osam nedelja će joj pomoći da bude zdrava i izgleda lepo kada poraste.

Tražite novog frizera

Sada se možete radovati novom frizeru, bacite se u potragu i krenite da tražite preporuke od ljudi čija vam se kosa i frizura dopadaju. Takođe, možete listati magazine i tu potražiti inspiraciju. Ipak, kada pronađete novog frizera, najbitnije je da mu jasno stavite do znanja šta želite.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd