Četvrtak 07. dec 2023.
zlatna ribica

Super zanimljive činjenice

Foto: Tumblr
Da li ste spremni da saznate nekoiko zanimljivih, opštih činjenica?

vezana stopala
Foto: Tumblr

Za neke stvari ste možda znali, neke će vas začuditi, neke iznenaditi, ali vas ove zanimljive informacije sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Da počnemo od kraljevstva.
Meri Stjuart je postala kraljica Škotske kada je imala samo šest dana. Otac joj je preminuo samo šest dana nakon njenog rođenja!

Šestica je vrlo zanimljiv broj koji je takođe vezan i za planetu Zemlju. O čemu se radi? Pa o kilaži, to jest težini. Zemlja je teška otprilike 6.000.000.000.000.000.000.000.000 kilograma, to jest 6.588.000.000.000.000.000.000.

Mislili ste da znate šta znači reč svaštojed ili kada nekome kažete da je proždrljiv? Varate se. To je zato što niste znali da će pacov pojesti ama baš sve što mu se nađe na putu, pa čak i drugog mrtvog pacova ili svoje mladunče.

Ako vam se želudac prevrnuo od prethodne činjenice, onda se dobro spremite za sledeću.
Vekovima su devojčicama u Kini vezivali i stezali stopala, kako ne bi bila duža od tri centimetra. Ovo su radili da bi mogli dobro i bogato da ih udaju. Dužina stopala smatrala se statusnim simbolom.

Posle Kine selimo se u Indiju. Da li ste znali da u Indiji postoji više mobilnih telefona nego toaleta?

bostonksi most
Foto: Tumblr

Nastavljamo put oko sveta i odlazimo u Boston. Tamo se nalazi unikatno mesto na svetu – Boston University bridge. Jedino mesto gde brod prolazi ispod voza, voz ispod automobila, automobil ispod aviona.

43 godine je živela jedna zlatna ribica. Zlatna ribica po imenu Tiš, zvanično je najstarija zlatna ribica ikada!

I za kraj izgovorite sledeće reči naglas: "The sixth sick sheik's sixth sheep's sick!" Ako ste uspeli, onda vam čestitamo, jer je ova rečenica upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao reč sa kojom se najviše prelomi jezik!

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd