broken clouds
14°C
27.05.2024.
Beograd
eur
117.1154
usd
108.3399
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Tokom Mundijala klopajte po Džejmijevoj preporuci

31.05.2014. 16:53
Džejmi Oliver
Džejmi Oliver / Izvor: Profimedia

Džejmi Oliver, jedan od najpoznatijih svetskih kuvara, objavio je svoje kulinarske preporuke za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu, a na listi su se našli i ćevapi i ajvar.

Slavni kuvar je napravio listu sa najboljim jelima, iz različitih zemalja sveta, koja preporučuje za konzumiranje tokom održavanja predstojećeg Mundijala u Brazilu.

Ipak, posebno mesto na njegovoj listi zauzeli su ćevapi i ajvar, za koje Džejmi kaže da su glavni dio "savršene fudbalske gozbe", prenosi Anadolija.

Ćevapi
Ćevapi / Izvor: Profimedia

"Ovo jelo sa posebno pripremljenim mesom, je idealno za fudbalski događaj i vrlo se brzo priprema", rekao je ovaj poznati kuvar.

Napisao je i recept za ćevape u kojem navodi šta je sve potrebno za spremanje ćevapa.

Recept za ćevape sastavio je tokom svojih ranijih poseta zemljama Balkana gde se upoznao sa ovim jelom.

Ćevapi
Ćevapi / Izvor: Profimedia

Inače, osim ćevapa i ajvara, ovaj popularni britanski kuvar preporučuje i "el ham lahlou"- jagnjeće pečenje sa šljivama i narandžinim cvietom, koje se najviše jede u Alžiru. Na njegovoj listi su se još našli "jollof rice"- tradicionalno afričko jelo, koje je vrlo popularno u Gani.

Među preporukama je i tradicionalno jelo "japchae" iz Južne Koreje, popularno kolumbijsko jelo "arepas"(testo sa komadima svinjetine), koje se također može jesti i širom Južne Amerike, kao i poznato jelo "baleadas" koje se najviše sprema u Hondurasu.