Skip to main content
Lice

Trenirajte mišiće lica!

Foto: Profimedia
Lice se sastoji od oko 40 mišića kojima su potrebne dodatne vežbe kako bi imali manje bora i blistaviji ten.

Sve što treba da uradite jeste da svakog dana izdvojite samo 5 minuta i uradite po koju vežbu. Rezultati će biti vidljivi posle par nedjelja. Fizička aktivnost lica pospešuje limfni tok, jača vezivno tkivo, brže izbacuje toksine, a koža postaje zategnutija i čvršća. Predstavićemo vam efikasne i jednostavne vežbe za svaki deo lica posebno. Najbolje bi bilo da ovo radite sami ispred ogledala, jer vašim prijateljima mogu biti jako smešne grimase koje pravite.

Lice
Foto: Profimedia

Krenućemo prvo od čela. Ukoliko želite glatko čelo bez bora potrebno je da stavite prste obe šake na sredinu čela i da ih lagano povlačite naviše. Držite mišiće u ovom položaju od šest do deset sekundi i ponovite vežbu četiri puta. Obratite pažnju da se ne mrštite, jer ćete tako dobiti suprotan efekat. Pored toga što ćete podmladiti čelo, ova vežba će vam prijati jer ćete imati isti osećaj kao da je u pitanju masaža.

Lice
Foto: Profimedia

Za čvrste obraze napunite usta vazduhom i naduvajte ih tako da budu potpuno okrugli, a potom izdahnite. Nakon završenog prvog dela vežbe, ponovo napumpajte obraze i lagano ih tapkajte rukama polako ispuštajući vazduh. Ovu pomalo smešnu vežbu ponovite šest puta. Ukoliko niste raspoloženi ovo da radite, potražite pomoć žvakaće gume koja će na identičan način postići isti efekat. Obe vežbe ponovite šest puta.

Lice
Foto: Profimedia

Bitka sa podbradakom uvek predstavlja problem, jer retko kada vi izađete kao pobednice. Brojni kozmetički preparati i tretmani ne mogu da se porede sa otporom koji pruža vaša pesnica. Da, dobro se pročitali. Ova vežba zahteva od vas da se uspravite i spustite ramena, tako da vam brada bude paralelna sa podom. Zatim stavite pesnicu ispod brade i pokušajte da otvorite donju vilicu. Ostanite u tom položaju 15 sekundi. Vežbu ponovite šest puta.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd