Potrebno:
Priprema:
Crni luk sitno izrendati, a beli iseckati sitno, pa ih zajedno ispržiti na malo margarina dok ne postanu staklasti. Dodati dobro opran i sitno seckan spanać, malo morskog oraščeta, soli i bibera, pa dinstati uz neprestano mešanje. Sipati četvrtinu količine vode, a u ostatku vode razmutiti mešavinu začina, pa onda dodati spanaću i luku. Pustiti da čorba provri, pa je ostaviti na vatri još 2-3 minuta. Pasirati čorpu štapnim mikserom i odmah servirati sa dekoracijom od grančice svežeg ruzmarina.
Da li ste nekada jeli pastu sa mariniranim dagnjama? Recept za ovo jelo pronađite OVDE.
Potrebno:
Priprema:
Oljušteni krompir i šargarepu iseći na kolutove, a šampinjone na malo deblje listove. Na dno tepsije poređajte krompir, pa pečurke i šargarepu, onda pospite pirinač i dodajte sitno seckan beli luk i nekoliko kolutova ljute papričice. Posoliti, pobiberiti i onda naređati još dva ista reda. Pokriti folijom i pecite u rerni na 250° 35 minuta. Potom skinite foliju i zapecite gornji sloj.
Recepte za najbolja POSNA jela možete naći ako kliknete OVDE.
Potrebno:
Priprema:
Skuvati pirinač i ohlađenom dodajte mlevene pečene lešnike i bademe, sitno seckano grožđe, sok i liker. Dobro promešajte i od smese oblikujte male kugle. Uvaljajte u kokos i servirajte.
Probajte i: