scattered clouds
14°C
18.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Volite začinjene sireve? Spremite sami ovaj specijalitet!

28.11.2014. 10:27
Piše:
Srbija Danas
Feta i maslina
Feta i maslina / Izvor: Profimedia

Ništa lepše od dobrog sira, osim tog istog dobrog sira sa dobrim začinima.

Potrebno:

  • 400g feta sira
  • 125g sušenog paradajza u ulju
  • 4 male ljute papričice
  • 3-4 grane ruzmarina
  • 1 kafena kašičica korijandera
  • 1 supena kašika sušenog origana
  • 1 supena kašika bibera
  • ulje

Priprema:

Probajte i kotlete sa sirom.

Sir iseckati na kockice veličine 2cm. Pomešati origano, korijander i biber, pa tom mešavinom začiniti sir. Paradajze ocediti od ulja, pa ih zajedno sa sirom, ruzmarinom i papričicama staviti u teglu sa širokim otrovom. Preliti uljem (suncokretovim i onim koje ste iscedili iz paradajza). Zatvoriti teglu i ostaviti je u frižideru sedam dana. Mariniranu fetu služiti na sobnoj temperaturi, sa maslinama.