clear sky
19°C
01.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZABORAVITE NA RERNU: Ova preukusna torta se ne peče!

22.03.2015. 10:35
Piše:
Srbija Danas
Čokoladna torta
Čokoladna torta / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje Milka čokolade.

Potrebno:

  • 1 litar mleka
  • 10 supenih kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300g mlečne milka čokolade
  • 100g bele milka čokolade
  • 500ml slatke pavlake
  • plazma keks

Priprema:

Da li ste već pravili tortu od kokica?

Oduzmite malo mleka kako biste razmutili pudinge i šećer, a ostatak stavite da provri – pa potom zakuvajte razmućenu masu od šećera i pudinga. Podelite vruću smesu na dva dela i u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se ne otopi i ostavite da se ohladi.

Slatku pavlaku umutite, pa četvrtinu količine stavite u beli, a četvrtinu u crni krem.

Stavite kesu u okruglu šerpu, pa izlijte beli krem, a preko njega ostatak slatke pavlake. Odozgo nanesite tamni fil, ali sve radite polako i obazrivo.

Keks umočite u mleko i poređajte odozgo, preklopite ivice kese pa stavite u frižider na nekoliko sati, a najbolje je da prenoći. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tanjirom za serviranje i okrenite.

Ukoliko želite, tortu možete premazati šlagom ili preliti glazurom od crne čokolade.