Skip to main content
munje

Završeno snimanje nastavka kultne domaće komedije "MUNJE" - poznato kada će biti premijera (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/ Crnogorski Jutjuber
Stara ekipa sa dva nova člana

Film "Munje", scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića, je tokom distribucije 2001. godine u bioskope privukao više od 572.000 gledalaca.

Dvadeset godina nakon premijere, snimljen je nastavak filma, koji nosi naziv "Munje: opet!".

munje
Foto: RTS printscreen

Šta je priča?

Prošlo je 20 godina, a Pop (Sergej Trifunović) još mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari (žargonski izraz za dodatne poslove) svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji - zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere. Sve je isto u životima njih dvojice: nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake.

Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, s adresom u Cirihu, jeste Gojko Sisa (Nikola Đuričko). Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih.

Na snimanju spota perspektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci deo iz jedne prastare pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje jutjub hit.

Iste noći Mare i Pop sreću školskog druga koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature, a većina odeljenja ionako živi u inostranstvu. Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice.

Snimanje je počelo 28. septembra, a završeno je danas. Bioskopska distribucija se očekuje tokom jeseni 2023. godine.

Reditelj Radivoje Andrić okupio je udarnu petorku iz prvih "Munja": Sergeja Trifunovića, Borisa Milivojevića, Nikolu Đurička, Maju Mandžuku i Milicu Vujović, ali ekipi su se pridružili i Seka Sablić i mlada glumica Ivana Zečević.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd