Skip to main content
Kristijan Eriksen

CRNE SLUTNJE SU SE OBISTINILE: Kristijan Eriksen ZAVRŠIO igračku karijeru?! Oglasili se i Danci

Foto: Reuters
Tužna sudbina prve zvezde Skandinavaca.

Crne slutnje su se obistinile - Kristijan Eriksen je završio igračku karijeru!

Posle srčanog udara koji je doživeo na utakmici protiv Finske u prvom kolu Evropskog prvenstva, nakon opsežnih analiza i istraživanja u bolnici, vezisti Intera biće ugrađen defibrilator koji će mu pomoći ubuduće kod problema u radu srca.

DUEL POBEDNIKA U "C" GRUPI: Lale protiv redovne mušterije, Austrija PREKIDA crni niz!

DUEL POBEDNIKA U "C" GRUPI: Lale protiv redovne mušterije, Austrija PREKIDA crni niz!

Ukrajina i Severna Makedonija – bitka za opstanak

Ukrajina i Severna Makedonija – bitka za opstanak

EURO 2020 - PREGLED DANA: Rusi i Velšani slavili, Italijani deluju zastrašujuće (VIDEO)

EURO 2020 - PREGLED DANA: Rusi i Velšani slavili, Italijani deluju zastrašujuće (VIDEO)

Danci su nesrećno poraženi od Finske u prvom kolu, a danas (18.00) igraju protiv moćne Belgije koja je samlela Rusiju. Kvota na Belgiju je 2,00, na Dansku 3,90, a na iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Danska - Belgija.

Tu vest potvrdio je Fudbalski savez Danske i doktor reprezentacije Morten Boesen.

- Doktor nacionalne reprezentacije Danske Morten Boesen bio je u kontaktima sa specijalistom kardiologije u Righospitalet bolnici u Kopenhagenu. Eriksen je bio nekoliko dana bio podvrgnut ozbiljnim analizama, nakon čega je ustanovljeno da će morati da mu se ugradi defibrilator, koji će ubuduće sprečavati problem u radu srca koji bi mogao da se dogodi u budućnosti - navodi se u saopštenju Skandinavaca.

- Nakon što je Kristijan podvrgnut brojnim istraživanjima srca, odlučeno je da treba da mu bude ugrađen ICD (defibrilator za rad srca). Ovaj uređaj je neophodan posle srčanog udara zbog problema sa radom srca - rekao je Boesen.

U saopštenju se dalje navodi da je Kristijan prihvatio tu opciju i plan, koji su podržali i lekari specijalisti u Danskoj, ali i inostrani specijalisti, koji takođe preporučuju isti tretman.

Danski savez je zamolio sve da se poštuje privatnost Kristijana Eriksena i njegove porodice u ovim trenucima.

Inače, ICD novije generacije mogu imati dvostruku funkciju koja uključuje i sposobnost da služe kao pejsmejker, koji stimuliše srčane otkucaje ako otkrije da je puls prespor. Iako ICD ne može sprečiti nastanak aritmije, on je može uspešno otkriti i tretirati, i svojim dejstvom tako povratiti normalan srčani ritam i pacijentu spasiti život.

Nema sumnje da je ovo veliki udarac za nacionalni tim Danske, čiji je Eriksen trebalo da bude predvodnik na tekućem šampionatu Starog kontinenta.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd