Skip to main content
FSS

SEDNICA ODLOŽENA: Utorak je "dan D", jedni čekaju izveštaj, drugi prete tužbom

Foto: MN Press
Čeka se konačni rasplet.

Sednica koja je bila zakazana za ponedeljak, pomerena je za 24 časa kasnije, stoga utorak će biti konačan termin odluke Fudbalskog saveza Beograda, povodom situacije koja poslednjih dana izaziva buru u srpskom fudbalu.

ODLUČIVAĆE SUD: Nova afera potresa srpski fudbal, dve strane u sukobu, (ne)svesno kršenje pravila

ODLUČIVAĆE SUD: Nova afera potresa srpski fudbal, dve strane u sukobu, (ne)svesno kršenje pravila

SLUČAJ KOJI POTRESA SRPSKI FUDBAL: Savez PREĆUTNO prekršio pravilo, klubovi optužuju da je sve dogovoreno

SLUČAJ KOJI POTRESA SRPSKI FUDBAL: Savez PREĆUTNO prekršio pravilo, klubovi optužuju da je sve dogovoreno

Prethodnih dana pisali smo o pravilniku u vezi tendera za popunu mesta u nižim rangovima naših liga. Usled propusta u istim, stvorila se mogućnost manipulacije mestima, kao i dvostrukim standardima. Upravo zato, portal SrbijaDanas učestvovao je u čitavoj akciji, koja se bavi rešavanjem suštinskog problema.

Kako je sve počelo?

OFK Baćevac podneo je žalbu zbog učešća Lokomotive na tenderu za popunu mesta u beogradskoj Zoni (4. rang). Naime, Lokomotiva je ispala iz Beogradske zone, pošto je tim iz njihove regije (Prva srpska liga Beograd) ispao u četvrti rang, a po pravilima ekipa iz istog okruga mora nivo niže. Srazmerno količini timova iz iste regije koji pređu u viši ili niži rang, povlači se količinski istupanje u rangu ispod. Stoga je Lokomotiva napustila "Zonu" jer je Budućnost iz Dobanovaca eliminisana iz Prve srpske lige Beograd. Oni su učestvovali na tenderu za popunu mesta, pobedili i tako dobili natrag svoje mesto u "Zoni".

Pravilnik
Foto: FSB/Privatna arhiva

Takav gest čelnici OFK Baćevca, kao i FK Kaluđerice smatrali su neprihvatljivim, te su ovi prvi podneli tužbu protiv odluke da se Lokomotivi omogući ne samo povratak u Zonu, već učešće na tenderu uopšte.

Iz FSB-a i Lokomotive naveli su da je sve urađeno u skladu sa protokolom, te da ekipa Lokomotive nije eliminsana iz takmičenja, već potisnuta, i da stoga ima pravo da učestvuje na tenderu. Pravilnik jasno ne definiše razliku između eliminisane i potisnute ekipe, te navode da se u praksi potisnutim klubovima dozvoljava učešće na tenderu.

Ko je nadležan?

Iz FSB-a su za naš portal rekli da je slučaj predat pravnom timu i stručnim službama Fudbalskog saveza Srbije, kao krovnoj organizaciji, te da će postupiti po saslušanju konačne odluke iz FSS-a. Odluka je trebala biti pročitana na sednici FSB-a koja je bila zakazana danas u 11:30, međutim do tog momenta još nije stigla, te je sve pomereno za sutradan.

Ponude
Foto: BSK Baćevac/Facebook/Privatna arhiva

Termin odluke je utorak od 11 časova, a iz OFK Baćevca su rekli da su spremili tužbu, pošto smatraju da po pravilima, FK Lokomotiva nije smela ni da se pojavi na tenderu.

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolji ritern u istoriji tenisa

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd