Skip to main content
Tite

REČ DVE O SRBIJI, OSTALO O NEJMARU: Tite se oglasio nakon pobede nad "Orlovima"!

Foto: Profimedia
Ova stvar ga najviše brine...

Fudbaleri  Srbije poraženi su od Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva u Kataru. Kako stoje stvari, sada će im biti potrebni dobri rezultati u mečevima sa Kamerunom i Švajcarskom za prolazak dalje. Ono što je posebno bilo upečatljivo za sve na ovom meču jeste činjenica da je Nejmar, iako se povredio, igrao 11 minuta na terenu i da ga selektor Tite nije izveo napolje. Na konferenciji je pokušao da objasni što je to učinio.

PIKSI INSISTIRA SAMO NA JEDNOJ STVARI: Za mene je to čudno

PIKSI INSISTIRA SAMO NA JEDNOJ STVARI: Za mene je to čudno

PREVIŠE RESPEKTA, MORALI SMO BEZOBRAZNIJE: Gudelj i Lukić JEDNOGLASNI nakon poraza!

PREVIŠE RESPEKTA, MORALI SMO BEZOBRAZNIJE: Gudelj i Lukić JEDNOGLASNI nakon poraza!

NEDIĆ OPLEO PO SUDIJI: "Dao je Brazilu SVE ŠTO JE MOGAO"

NEDIĆ OPLEO PO SUDIJI: "Dao je Brazilu SVE ŠTO JE MOGAO"

Šok koji je imao zbog takve povrede od strane srpskog igrača, moramo da sačekamo 24 sata da bismo imali bolju procenu situacije, još nismo zakazali magnetnu rezonancu, ne možemo da dajemo prerane komentare - preneo je Tite saopštenje lekara zbog povrede Nejmara, a onda je nastavio:

- Nejmar je osetio bol i tokom čitave utakmice ga je osećao, ali je odlučio da ostane na terenu i izvanredno je što je ostao na terenu i uprkos tom bolu, ostao je na terenu i posle 11 minuta nakon povrede, kada posle nije mogao više da nastavi.

Dobio je Tite pitanje da li mu se dopalo kako je njegova ekipa delovala u uvodnoj fazi meča kada nije mogla da pronađe put do gola Orlova.

- Mislim da smo mogli da damo dva gola sa tom taktikom, jedina razlika je što smo uveli Paketu i mislim da je taj model isti kao i kada smo dali dva gola, mislim da možemo da napravimo neke korekcije, ali verujem da ćemo se držati istog stila.

Pokušao je selektor da objasni novinarima zbog čega je otišao do svog tima da proslavi sa toliko emocija.

- Ponekad osećanja ne mogu da se objasne, to je timski rad, oni koji rade sa mnom toliko godina, znaju koliko se rada ulaže u to, koliko rade fizioterapeuti i doktori da igrači budu dobri, to je nešto što se spontano dogodilo, hteo sam da podelim sreću sa svojim timom.

Dobio je opet Tite pitanje za Nejmara. Ako on ne bude mogao da nastavi da igra, ko će biti zamena?

- Sigurni smo da će Nejmar nastaviti da igra na Svetskom prvenstvu.

Selektor Brazila pohvalio je dva pogotka Rišarlisona, a pošto nosi broj devet, mnogi su uočili da se to nije dešavalo na prethodnom Svetskom prvenstvu.

- Mislim da je ovo bila veoma važna pobeda, doživeli smo ovu situaciju, to može da se okrene brzo. U drugom poluvremenu smo promenili formaciju, igrači su počeli da igraju prirodnije, od pozadi, imali smo nekoliko prilika pre gola, ali imam još 6-7 golova koje mogu da pozovem, imamo i Barbosu, Firmina, imamo veliki broj igrača, morate da izaberete nekoga jednostavno. Možemo da igramo i sa Pedrom, koji može da igra nisko, imamo Gabrijela koji daje golove, imamo dobre igrače koji nisu došli, to je jednostavno tako, ali u drugom poluvremenu smo igrali dosta bolje, intenzitet je rastao i rastao. Imali smo repozicioniranje Pakete i time smo imali i bolji učinak Kazemira - istakao je Tite i dodao:

- Mislim da je to plod rada koji smo uložili. Zaista je teško pričati o pitanjima u pogledu pritiska i da li su naši igrači osetili pritisak, ali dobro su se izborili sa tim i igrali potpuno prirodno. Igrači su nervozni na otvaranju ovakvih takmičenja, pokušavamo da ih smirimo, ponekad je to teško i zato moramo da imamo jednu laganu igru, jer pre svega moramo lakše i preciznije da šaljemo loptu.

Da li je Tite očekivao drugačiju Srbiju i da li je razočaran što nije napravila pravu šansu na utakmici?

- Srbija je bila vrlo dobra i brza u prvom poluvremenu, ali ovde morate da zadržite taj ritam tokom cele utakmice, ali prvo poluvreme je završeno vrlo brzo, uspeli smo da ih zaustavimo, igrali su prilično agresivno u prvom poluvremenu, pobedili su Portugal, oni su sjajan tim, uspeli smo da ih iskontrolišemo u oba poluvremena, a promenili smo agresiju u drugom i uspeli da pobedimo. Srbija je bila pod velikim pritiskom u drugom poluvremenu i nije bilo lako da se izbori sa tim.

 

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa

 

Vremenska prognoza
Fog
7 Beograd