Utorak 19. mar 2024.
Matijas Lesor

LESOR OTVORIO DUŠU: Francuz emotivno o navijačima i Željku, pa otkrio kako je postao kum!

Foto: MN Press
O svemu po nešto...

Centar Partizana Matijas Lesor govorio je za klupsku televiziju o sezonu u crno-belom dresu, navijačima, kumstvu, Željku Obradoviću.

LEGENDA NBA NEMA DILEMU: ”Svi kriterijumi govore Jokić je MVP”

LEGENDA NBA NEMA DILEMU: ”Svi kriterijumi govore Jokić je MVP”

PARTIZAN MOŽE DA BUDE ZADOVOLJAN: Posle dobrih vesti iz Berlina OVAKO izgleda tabela Evrolige

PARTIZAN MOŽE DA BUDE ZADOVOLJAN: Posle dobrih vesti iz Berlina OVAKO izgleda tabela Evrolige

POTPISAO VILDOZA ZA PET MILIONA? Klub se odmah OGLASIO, evo šta je istina (FOTO)

POTPISAO VILDOZA ZA PET MILIONA? Klub se odmah OGLASIO, evo šta je istina (FOTO)

Francuz igra najbolju košarku u karijeri ove sezone, najkonstantniji je igrač Partizana i u proseku beleži 12,6 poena, 7,3 skoka, 1,3 asistencije i po 0,9 blokada i ukradenih lopti u Evroligi. 

- Ne mogu reći da sam očekivao ovakve stvari. Došao sam ovde kako bih igrao evropsku košarku. Pre toga sam bio u Makabiju i igrao Evroligu, ali tamo nisam ostao iz nekih drugih razloga. Kada sam došao u Partizan glavni cilj je bio osvajanje Evrokupa i povratak u najelitnije evropsko takmičenje. To se nije dogodilo, ali pronašli smo način i evo nas tu. Zaista sam srećan u Partizanu što imam priliku da igram za takvog trenera kao što je Željko Obradović i pred ovakvim navijačima - kaže Lesor za ,,BC Partizan TV". 

Ističe da je rad sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem veoma uticao na njegov igrački razvoj. 

- Saradnja sa Obradovićem je najbolja stvar koja mi se mogla desiti. Celu karijeru se osećam kao da nisam dobijao pravu priliku, ali sada je drugačije. On mi je otvorio oči, ukazao šansu, pojasnio mi moju ulogu u timu. Igram za najvećeg trenera ikada na ovom kontinentu, možda i najbolji za kojeg ja znam. I za njega je bio veliki izazov prihvatiti posao i vratiti se u Partizan - dodaje Francuz.

Sa navijačima ima poseban odnos, što se vidi iz utakmice u utakmicu.

- Čoveče, ovi ljudi mi pružaju toliko ljubavi, da ne mogu da poverujem. Iskreno, dolazim iz mesta gde nikada ranije nisam mogao da znam gde je Srbija uopšte. Nikada u životu ne bih mogao da poverujem da ću imati ovakav odnos sa ljudima koji su toliko daleko od moje kuće. Iskreno, nikad u životu ne bih mogao da zamislim ovako nešto. Učinili su da se osećam kao kod kuće. Zato toliko volim slavlje s navijačima posle utakmice. Izvlače iz nas maksimum svaki meč - kaže centar crno-belih.

Partizan se ove sezone vratio u Evroligu i ima veliku šansu da ostvari plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

,- To je najbolja stvar koju sam mogao da poželim. Osećam sam se kao da nikada u Evroligi nisam dobio priiku da se pokažem. Uvek sam imao manju minutažu ili nešto slično. Sada ima priliku, a takođe sam i zreliji igrač. Shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu. Ovako nešto mogu samo da poželim. Nije kao da igram za nekog malog trenera, već za najboljeg koji je ikad radio na ovom kontinentu. Možda najboljeg ikada - govori francuski košarkaš.

Neizbežna tema bila je naravno kumstvo navijačima Partizana. 

- Što se tiče venčanja, to je luda priča. On ju je zaprosio na poluvremenu utakmice. Odlazio sam nakon meča, porodica me je čekala. Želeo je da priča sa mnom. Nekad su nas navijači čekali da se fotografišemo i mislio sam da i on to želi. Bio sam malo u žurbi, a on je rekao: 'Ne, ne ne, nije fotografija. Upravo sam zaprosio svoju ženu, rekla je - Da!' Čestitao sam im, a onda mi je rekao da njih dvoje žele da im ja budem kum na venčanju - prepričava Lesor, pa nastavlja:

- Rekao sam - čekaj, šta? Nisam znao kako da reagujem u tom trenutku. Nisam očekivao ništa slično. Bilo je potpuno spontano. Sledio sam se, nisam znao kako da se ponašam. Prestao sma da se smejem. Oni su zaista hteli da im ja budem kum. Bilo je jako emotivno kada me je pitao. Nikad ranije nisam bio kum na venčanju. Ni u Francuskoj, ni na Martiniku. Ovo mi je bilo prvi put i neverovatno je da se dogodilo u jednoj drugoj zemlji. Nisam mogao da odbijem, navijači mi pružaju toliku ljubav. Bilo je to posebno iskustvo. Sad se poznajemo, a do tada nikada nismo ni razgovarali - kaže Lesor. 

Košarkaši Partizana večeras imaju prvu priliku za korak ka plej-ofu Evrolige. U 20.00 sati dočekuju Olimpijakos u Areni u okviru 30. kola elitnog takmičenja. 

 

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd