Sreda 21. feb 2024.
Zurabi Datunašvili

IZNENADNA PENZIJA: Datunašvili odlučio da završi karijeru

Foto: MN Press
Razlog su zdravstveni problemi.

Srpski reprezentativac u rvanju Zurab Datunašvili, bronzani sa Olimpijskih igara u Tokiju 2021, odlučio iznenada je da završi profesionalnu karijeu u 32. godini, a kako je naveo, razlog za to su zdravstveni problemi.

NISMO IZDRŽALI: Bregar utučen posle Poljske - "Imali smo šanse, promenio se kriterijum suđenja"Uroš Bregar

NISMO IZDRŽALI: Bregar utučen posle Poljske - "Imali smo šanse, promenio se kriterijum suđenja"

RAKIĆU OTKAZAO PROTIVNIK?! Srbin ga javno prozvao, a onda pecnuo i moguću ZAMENUAleksandar Rakić

RAKIĆU OTKAZAO PROTIVNIK?! Srbin ga javno prozvao, a onda pecnuo i moguću ZAMENU

KRAJ SNA O ČETVRTFINALU: Srpkinje poklekle u finišu meča!Rukometašice Srbije

KRAJ SNA O ČETVRTFINALU: Srpkinje poklekle u finišu meča!

 - Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

Osim osvojene olimpijske medalje, Datunašvili je bio dva puta svetski šampion, a jednom se okitio i evropskom titulom u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma. Reprezentativac Srbije postao je 2018. posle sukoba sa predsednikom Rvačkog saveza Gruzije Gegom Gešidzeom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd