Sreda 29. nov 2023.
Šon Strikland

"Sirov na odvratan način, neinteligentan, gadi mi se" Novi šampion dobio GNUSNE KRITIKE! Da li će odgovoriti?

Foto: Youtube printscreen/UFC
Baš ružne reči o Striklandu.

Sledećem izazivaču velter kategorije Kolbiju Kovingtonu ne sviđa se ponašanje novog šampiona srednje kategorije Šona Striklanda. Tenzije između dvojice boraca ne čude s obzirom na to da su obojica vrlo popularni "trash talkeri" u MMA zajednici, a upravo zbog toga Kovingtonu se na tapetu u poslednje vreme našao novokrunisani prvak.

TRAGOM DŽONA DŽONSA: Izrael vozio pijan pre meča sa Striklandom - priznao je krivicu

TRAGOM DŽONA DŽONSA: Izrael vozio pijan pre meča sa Striklandom - priznao je krivicu

GOCIĆ: Pobeda protiv Steaue je naša obaveza

GOCIĆ: Pobeda protiv Steaue je naša obaveza

Srpski tekvondisti osvojili tri zlatne medalje na Galeb Trofeju Beograda

Srpski tekvondisti osvojili tri zlatne medalje na Galeb Trofeju Beograda

- Tako je sirov na neki odvratan način, svadljiv je i ima jako nizak IQ. Nema nikakvu inteligenciju, samo kaže najodvratnije gluposti koje mu padnu na pamet, gadi mi se - oštar je Kovington.

Šon Strikland poznat je po svojim neretko rasističkim, šovinističkim i seksističkim ispadima i izrazima, a čini se da je nekoliko takvih zapelo za oko i Kovingtonu koji ne štedi borca iz susedne kategorije.

- Ne mogu da se poistovetim ni s čim što taj lik govori. Govori neke jako glupe stvari o ženama, mislim da treba promovisati jednakost i niko ne bi trebalo da upravlja ni s kim. Nije do toga jesi li žena ili do boje tvoje kože, nego ko je najkvalifikovaniji za posao. Čoveče, on je idiot i još gori borac. Samo mu se posrećilo - kaže Kovington.

Šon Strikland nedavno je osvojio titulu prvaka u srednjoj kategoriji pobedom nad Izraelom Adesanjom koji već duže vreme dominira srednjom kategorijom, pa su sada Striklandove kontroverzne izjave pod još većom pažnjom javnosti.

Kolby Kovington će se boriti za titulu krajem godine protiv Leona Edvardsa na UFC-u 296. Na meti je kritika zbog svoje neaktivnosti, s obzirom na to da se poslednji put borio početkom prošle godine. U svakom slučaju, kad se bilo koji od ova dva borca takmiči, pres konferencija pred borbu je događaj koji se ne propušta.

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd