Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ДЕОНИЦИ ГОЛУБАЦ - ДОЊИ МИЛАНОВАЦ: Након 50 година и овде се коначно ради и гради (ФОТО/ВИДЕО)

21.08.2021. 09:33 21:21
Пише:
Србија Данас
AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Вучић је истакао да ће радовима овај део Србије постати бисер читаве Европе.

Председник Србије Александар Вучић обишао је почетак радова на рехабилитацији деонице Голубац - Доњи Милановац на државном путу ИБ реда број 34.

РЕГИОН У ЗНАКУ ЕКОЛОГИЈЕ И ЊЕНОГ ОЧУВАЊА: Србија на прагу до забране пластичних сламчица, чаша и других предмета

РЕГИОН У ЗНАКУ ЕКОЛОГИЈЕ И ЊЕНОГ ОЧУВАЊА: Србија на прагу до забране пластичних сламчица, чаша и других предмета

ЕВРОПА ЖУДИ ЗА ОРГАНСКИМ МАЛИНАМА ИЗ СРБИЈЕ: Произвођачи у планинским селима напокон задовољни откупном ценом

ЕВРОПА ЖУДИ ЗА ОРГАНСКИМ МАЛИНАМА ИЗ СРБИЈЕ: Произвођачи у планинским селима напокон задовољни откупном ценом

ЖЕЛИТЕ ДА РАДИТЕ У НЕМАЧКОЈ, ЛЕГАЛНО И ДА ЛЕПО "ЛЕГНЕ" КЕШ: Детаљан списак како се снаћи иако нисте грађанин ЕУ

ЖЕЛИТЕ ДА РАДИТЕ У НЕМАЧКОЈ, ЛЕГАЛНО И ДА ЛЕПО "ЛЕГНЕ" КЕШ: Детаљан списак како се снаћи иако нисте грађанин ЕУ

 

Питања новинара

На питање како коментарише прозивке дневног листа "Данас" да Вучић хапси Србе, а штити ратне злочинце и прозивке око Твитера и његове изјаве, Вучић каже:

- Чини ми се да су јуче јасно и гласно рекли "Твитер је политичко оружје". И ту нема сумње. Али обратите пажњу на саопштење Твитера. Они су рекли тиме све сами, рекли су, према мишљењу и пријавама невладиних организација. Дакле, они су пријавили оне медије који нису послушно настројени према њима и ту долази до једног, да ти медији trreba да су поносни што се одупиру систему - рекао је Вучић и додаје:

- Ти исти који су пријавили ове медије, желећи да људе оставе без посла, ти исти желе само послушнике за њихова дела и речи. Тако да, нисам заинтересован за ову причу, осим да видим докле могу да иду - рекао је председник и додаје да је све њихово лаж и лицемерје што је људима постало јасно.

Када је реч о заштити ратних злочинаца и причи која се пише у дневном листу "Данас" Вучић коментарише и пита, по ком закону тражите од мене да хапси Србе и неком их испоручује?

- Што ови пре мене то нису радили? Ево, ја нећу, осим што нећу, немам ни права на то. Али ови послушни причају такве приче како би се додворили великим силама, па кажу, Вучић штити ратне злочинце. Не штитим, већ поштујем неке принципе. Ја више нећу да слушам теорије како Србија има највише ратних злочинаца. Ја је нећу, нећу такву теорију и не можете ми ништа. Не можете ме натерати да вам верујем и слушам. Када победите на изборима, тада ћу вас послушати. Кажите људима јавно каква је ваша политика, а не по амбасадама једно, а људима друго - рекао је Вучић.

AV
АВ / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

На питање када ће почети изградња путева на Косову, Вучић истиче да лажна влада Косова прави проблеме, иначе би Србија раде воље радила и на тим деоницама пута.

- Ми доведемо све машине, а они пошаљу своје снаге да туку наше раднике. Не можемо то тако - објашњава Вучић.

На питање од обележавања 23 годишњицу отмице два новинара на Косову, али и притисцима, Вучић коментарише:

- Ја сам пар дана после отмице посетио супругу Бранка и није пријатан моменат. Наше је да се сећамо тих дивних људи, и да им одајемо пошту, а Албанци своју кривицу никада неће признати. Они знају да ће тешко проћи где има више Срба, они туку и уводе страх где виде да могу. Грешка је што мисле да је то њихова унутрашња ствар, и да Србија са тим нема везе. Али Србија има снагу и јединство, нећемо дозволити да се цепамо од сопственог народа и да идемо против њих, на нашу подршку увек могу да рачунају - рекао је председник.

Вучић се осврнуо и на изјаве Изетбеговића против Додика, као и на сусрет са Куртијем.

- Србија ће увек учествовати у дијалогу, али на самостални сусрет са Куртијем не идем. Он је изјавио да смо геноцидан народ, шта ја имам са њим да причам више - упитао је Вучић и додаје:

- Ми дијалогом обезбеђујемо мир и стабилност, безбедност нашем народу на Косову, то је наш интерес, али видећемо како ће се даље одвијати ситуација.

Вучић је рекао да у кампањи Изетбеговића неће учестовати, али да ће свим народима пружити руку пријатељства.

- Србија пружа помоћ, а они нама да смо геноцидаши. Па то не води ничему, они су већим делом припали НДХ, а ми опет геноцидан народ. Ја се нећу враћати у прошлост, ми смо спремни да разговарамо о сарадњи, о пријатељству, о успесима, имамо велики број Бошњака у Србији и живимо са њима лепо, трудићемо се да тако и остане, а они нека говоре и нека криве Србију као и до сада - рекао је Вучић и додаје:

- Није спас да кривите Додика за све, то није спас ни за Додика ни за Србију.

Вучић је прокоментарисао и почетак вакцинације трећом дозом цепива, али и пораст броја оболелих рекавши да не зна хоће ли бити нових мера.

- Нећу да узимам посао епидемиолозима, ми имамо вакцине, мотивишемо људе како знамо и умемо да се вакцинишу, а људи неће - рекао је Вучић и додао да економија Србије не може да стане.

- Нове мере су на епидемиолозима, здравље људи је најпрече, али економија не може да стане. После ћете ме питати да повећамо плате и пензије, а чиме када економије нема - рекао је Вучић.

Председник истиче да је питање епидемије јако тешко и да сада нема никакве прогнозе, те је послао поруку и молбу свим грађанима да се вакцинишу како би сачували и животе и економију.

Председник Србије још једном се осврнуо на изградњу пута на деоници Голубац - Горњи Милановац и рекао да је ово велика инвестиција за коју се издваја велика сума новца. 

- Све заједно ово кошта око 45 милиона, цела ова деоница, то је велика сума. Па се ви сада запитајте када је неко последњи пут издвојио оволики новац. Ја сам поносан на ове радове и чврсто стојим иза тога да је овај део Србије бисер Европе, а не само бисер Србије - рекао је председник Србије и додаје да се нада да ће се овде ускоро уредити и вода, канализација, још плажа, да ће се увести још чамаца и да ће процветати туризам.

Вучић истиче да је држава спремна да субвенцијама помогне свима ко је спреман да ради и улаже у овај део Србије како би остварили што већи и бољи успех.

- Поносан сам на ово што радимо, чак и да неки други на изборима победе, знаће се када су путеви рађени и у чије време. Ово је врхунска похвала и врхунска диплома - рекао је Вучић и захвалио се свима на подршци.

Обраћање председника Вучића

Председник Србије истакао је да ће ови радови донети много Србији.

- Када будемо имали мало више пара, сада смо заказали много пројеката, морамо видети са Румунима да ли су zainterresovani да урадимо стаклени мост и да повежемо две обале, две стране Дунава и направимо туристичку атракцију - рекао је Вучић и додаје:

- Овде се није радило ништа 50 година, а сада се коначно ради и гради и наставићемо тако.

Председник обишао радове

Председник Србије је приликом посете радова на деоници пута Голубац - Горњи Милановац рекао да се што пре морају средити путеви, како би и туризам напредовао.

- Морамо да средимо путеве чим пре, па да се разговара са министарком Матић о развоју туризма у овом делу Србије. Да се подигну плаже и да се овде уложи у развој туризма - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се ови радови спроводе из једног јединог разлога - срамоте.

- Нисмо обнављали путеве 50 година, овде су најлошији путеви, морамо да их средимо. Неће да дођу ни наши људи из иностранства због лоших путева, а када виде бољитак, можда и дођу, а и остану у Србији. То је важно за људе. До краја године завршавамо пут Милановац - Кладово од 60 км, а до децембра још пар км што значи да ћемо до краја године спојити целу Дунавску магистралу - објаснио је председник.

Председник је додао да треба уредити још део пута Пожаревац - Кучево и да ће то бити сјајна и нова Србија после.

- Тежак сам састанак сам имао синоћ са Министарством финансија, много радимо, много улажемо, много новца се троши на путеве, али смо много и урадили. Морамо и да наставимо овим темпом - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да очекује да поједини радови буду готови до краја године, и да се што пре и брже ради на новом изгледу Србије.

- Много сам радостан када видим ове машине, када видим да се нешто мења, да се ради, да се гради - рекао је председник.

Председник се нашалио рекавиши да се на овој деоници пута годинама ништа није мењало како би он дошао да види у каквом је стању, па да се крене са променама.

- Много лепо изгледа Дунав. Ово ће на крају радова бити сјајно место у Србији - рекао је председник.

Приликом обиласка радова, председник Србије поздравио је и све присутне раднике, пожелео им срећан рад и добро здравље.

- Људи из читаве Србије долазе да раде, овде их има из Сомбора, Пријепоља, са свих страна Србије и свака част на томе - истакао је председник.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Јасна порука председника Србије

- Путеви, путеви, и опет путеви! Живела Србија! - пише у опису видеа. 

 

Вредна земља, вредни радници

Приликом обиласка поздравио је раднике и огласио се на свом Инстаграм профилу.

- Са нашим вредним радницима, раде велики посао за нашу земљу - пише у опису фотографије на Инстаграм профилу председника Србије "авуциц".

 

Посета манастира Тумане

Председник Републике Србије Александар Вучић пре обиласка радова на изградњи пута на деоници Голубац - Доњи Милановац посетио је светињу, манастир Тумане.

Испред светиње готово невероватан призор, хиљаде верних и добрих људи који хрле у најпосећенију српски манастир. Оно што је наша обавеза, као представницима државе, јесте да обезбедимо боље путеве, уредимо комуналну инфраструктуру и тако олакшамо долазак наших људи из свих крајева Србије, али и Црне Горе и Републике Српске, у ову нашу светињу - написао је Вучић у опису фотографије.

 

План и почетак обиласка

Обилазак је планиран у 9 и 30, а након тога предвиђене су изјаве за медије, најавила је пресе служба председника.