Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ ОДГОВОР! Пропагандна машинерија Јунајтед групе и Драгана Шолака против Телекома и Србије осуђена је на дебакл: Истином против кампање лажи!

18.03.2023. 11:58
Пише:
Србија Данас
Vladimir Lučić
Владимир Лучић / Извор: МН Press

Компанија Телеком Србија читавим низом партнерстава са институцијама Европске уније најбоље раскринкава дезинформације које шире Шолакови лажни независни медији.

Против те прљаве кампање увек ћемо да се боримо и увек ћемо да побеђујемо, јер је истина на нашој страни, истина је наше најјаче оружје, истакао је директор "Телеком Србија" Владимир Лучић.

Бруталном кампањом фабриковања дезинформација, обмана и преувеличавања, Јунајтед група и Драган Шолак свакодневно насрћу на компанију Телеком Србија и генералног директора Владимира Лучића, у паници због својих угрожених пословних и политичких интереса.

Јунајтед група и њен газда Шолак, користећи медије који се лажно представљају као “независни”, а чији су власници и које директно контролишу, ових дана бестидно обмањују грађане и комплетну јавност Србије тврдњама да “ЕУ критикује Телеком” и да се једна од најуспешнијих српских компанија налази на удару европских институција.

Медијске куће Н1 и Нова С брутално фалсификују стварност, у интересу својих власника из Јунајтед групе, која је директни тржишни конкурент Телекому.

У сусрет гласању у Европском парламенту о извештају специјалног известиоца за нашу земљу, које је планирано за април, Драган Шолак је зарад својих пословних и политичких интереса уложио огромна средства у лобирање против Телекома, али и државе Србије.   

Лажне независне медије којима управљају Јунајтед група и Драган Шолак за чињенице, нажалост, није брига.

А чињенице кажу да су компанија Телеком Србија и Европска унија заправо изузетно добри партнери на пројектима за бољи живот грађана Србије и даље унапређење српске привреде!

Европска инвестициона банка, званична банка ЕУ, одабрала је управо српски Телеком за ексклузивног партнера у целом региону за увођење најсавременије 5Г мреже. Половина инвестиције Телекома у 5Г биће из средстава ЕИБ!

Ових дана почео је велики пројекат увођења оптичког интернета у најудаљеније сеоске средине у Србији, на чему раде Влада Србије, Телеком и ЕУ, преко своје Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Захваљујући сарадњи наше државе, Телекома и ЕБРД, око 120.000 домаћинстава и 700 школа у руралним срединама добиће интернет брзине као да су у центру Београда!

Такође, Телеком Србија као највећа телекомуникациона компанија на Западном Балкану има водећу улогу на пројекту укидања роминга са ЕУ, где непосредно и веома успешно сарађује са Европском комисијом, која је практично влада ЕУ.

Уз све наведено, Телеком Србија је са најугледнијим европским и светским медијским брендовима суоснивач две кабловске ТВ станице највишег квалитета: Еуроњуз Србија и Блумберг Адрија, којима само Шолакови лажни независни медији могу да оспоравају објективност и професионализам.
А ту је и ексклузивно партнерство Телекома Србија и једне од највећих европских и светских компанија у “телко” индустрији Водафона, чије стандарде примењује у читавом низу пословних процеса и услуга.

Колико је Телекому Србија стало до успешне сарадње у свим областима са ЕУ говори и чињеница да је недавно, као прва домаћа компанија, отворио своје званично представништво у Бриселу, како би што успешније, брже и ефикасније примењивао све регулатива и стандарде ЕУ у пословању, као и зарад што боље комуникације са европским институцијама и представницима.

Ово су чињенице, за разлику од измишљотина, обмана и преувеличавања којима се служи пропагандна машинерија Јунајтед групе и Драгана Шолака. 
Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић је ових дана, на питање новинара како коментарише најновије нападе на компанију коју предводи, одговорио:

- Кампања против Телекома траје већ пету годину и диригована је из исте кухиње, наше конкуренције. Против те кампање боримо се на два начина - тако што градимо успешну компанију и тако што јавности говоримо истину. И против те прљаве кампање побеђујемо, јер је истина на нашој страни, истина је наше најјаче оружје”.

Циљ им је блокада европског пута Србије

Серија напада на компанију Телеком Србија у сусрет изјашњавању Европског парламента о Србији део је ширих напора Јунајтед групе и Драгана Шолака да максимално отежају приступање наше земље ЕУ и тако нанесу највећу могућу штету нашој држави и грађанима. Антидржавно деловање Јунајтед групе и њених сарадника против Србије нема било какве обзире, принципе, постулате, етику и морал. У том циљу ће да измишљају, да лажу, да варају, да се представљају као жртве иако су они џелати. Па ће, између осталог, на Западу да нападају Србију јер није увела санкције Русији, док они сами на Н1, Новој и у листу Данас сваког дана дају највећи простор највећим антиевропским и проруским десничарима, само да би наштетили Србији. Јунајтед група, Драган Шолак и њихови медијски и политички послушници немају за циљ европску интеграцију Србије, као што лажно тврде, већ напротив - њихов циљ је блокирање Србије на њеном европском путу!

"Што горе за Србију то боље за нас", то је постулат њиховог деловања.