Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЛ' ЈЕ ЉУТА ОВА РИБА: Направите штуку са реном!

03.12.2014. 10:07
Пише:
Србија Данас
Štuka sa renom
Штука са реном / Извор: Профимедиа

Ем рен, ем павлака, ем штука!

Потребно:

  • штуке довољно за 4 порције
  • 60г корења за супу (першун, пашканат, шаргарепа)
  • лимунов сок
  • 3 супене кашике рена
  • 400г киселе павлаке
  • 1 супена кашика брашна
  • 30г путера
  • со

Припрема:

Да ли сте пробали поховану питу од качкаваља?

Очишћену штуку ставити у врућу посољену воду, у којој је лимунов сок и насецкано корење поврћа. Кувати 12-14 минута. Поделити барениш у порције и прелити сосом.

Сос: ситно сецкан рен помешати са брашном и посолити, па залити павлаком и са 100мл рибљег бујона. Додати путер и кувати неко време уз непрестано мешање.

}