Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Бурек

02.10.2014. 11:22
Burek
Бурек / Извор: Профимедиа

Омиљени специјалитет из пекаре – сада у вашој рерни!

Потребно:

  • 500г кора за питу
  • ½ кг свежег сира
  • 2 јајета
  • 1 кисела павлака
  • кафена кашичица соли
  • ½ дцл уља и ½ дцл воде – мешавина за премазивање кора

Припрема:

Слагати коре у округлу тепсију, тако што ће прве две бити пола у тепсији пола споља – како би се остатак  "пребацио" преко бурека. Сваку кору прећи четкицом са мешавином уља и воде. На прве две коре ставити једну згужвану, па на њу 1/3 надева од сира, павлаке, соли и јаја. Поново згужвати две коре, па преко њих још једну, па сипати надев, па опет коре. Крајеве коре које вире ван тепсије преклопити преко бурека. Пећи у загрејаној рерни, док бурек не позлати.

Наравно, беспотребно је рећи - бурек се сервира уз јогурт и једе се без прибора! То тако мора!

Засладити се колачем од ораха!