Бурек
02.10.2014.
11:22
Омиљени специјалитет из пекаре – сада у вашој рерни!
Потребно:
- 500г кора за питу
- ½ кг свежег сира
- 2 јајета
- 1 кисела павлака
- кафена кашичица соли
- ½ дцл уља и ½ дцл воде – мешавина за премазивање кора
Припрема:
Слагати коре у округлу тепсију, тако што ће прве две бити пола у тепсији пола споља – како би се остатак "пребацио" преко бурека. Сваку кору прећи четкицом са мешавином уља и воде. На прве две коре ставити једну згужвану, па на њу 1/3 надева од сира, павлаке, соли и јаја. Поново згужвати две коре, па преко њих још једну, па сипати надев, па опет коре. Крајеве коре које вире ван тепсије преклопити преко бурека. Пећи у загрејаној рерни, док бурек не позлати.
Наравно, беспотребно је рећи - бурек се сервира уз јогурт и једе се без прибора! То тако мора!
Засладити се колачем од ораха!