Burek
Omiljeni specijalitet iz pekare – sada u vašoj rerni!
02.10.2014.
11:22
Komentari (0)
Potrebno:
- 500g kora za pitu
- ½ kg svežeg sira
- 2 jajeta
- 1 kisela pavlaka
- kafena kašičica soli
- ½ dcl ulja i ½ dcl vode – mešavina za premazivanje kora
Priprema:
Slagati kore u okruglu tepsiju, tako što će prve dve biti pola u tepsiji pola spolja – kako bi se ostatak "prebacio" preko bureka. Svaku koru preći četkicom sa mešavinom ulja i vode. Na prve dve kore staviti jednu zgužvanu, pa na nju 1/3 nadeva od sira, pavlake, soli i jaja. Ponovo zgužvati dve kore, pa preko njih još jednu, pa sipati nadev, pa opet kore. Krajeve kore koje vire van tepsije preklopiti preko bureka. Peći u zagrejanoj rerni, dok burek ne pozlati.
Naravno, bespotrebno je reći - burek se servira uz jogurt i jede se bez pribora! To tako mora!
Zasladiti se kolačem od oraha!