Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈАК ИЗВОР ГВОЖЂА: Џигерица на жалфији

29.10.2014. 10:38
Пише:
Србија Данас
Džigerica na žalfiji
Џигерица на жалфији / Извор: Профимедиа

Ем здраво, ем укусно, ем брзо.

Потребно:

  • 600г џигерице
  • 50г путера
  • 2 јајета
  • жалфија, бели лук, со, бибер

Припрема:

Умутити јаја, посолити их и у њих уронити шните џигерица на неколико минута. У шерпи растопити путер на тихој ватри, па продинстати чен белог лука и 6-7 листова жалфије. Склонити чим порумени.

Џигерицу извадити из јаја и пржити на врелом путеру. Пећи два минута на једној страни и два на другој.

Посолити и побиберити по укусу. Џигерицу сервирати топлу, уз кромпир, на паленти или препеченом хлебу који је истрљан белим луком.