Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КВА-КВА: Сочна динстана пачетина са палентом

15.11.2014. 13:47
Пише:
Србија Данас
Dinstana pačetina sa palentom
Динстана пачетина са палентом / Извор: Профимедиа

Уз мало више труда одушевићете све за трпезом!

Потребно:

  • 1 већи пачећи филе
  • 1 главица црног лука 1 мања главица црног лука за пржење
  • 1 шаргарепа
  • 1 тиквица
  • 1 паприка
  • 1 парадајз
  • бело вино
  • уље
  • 1 чашица брендија
  • 250г жутог кукурузног брашна
  • рузмарин, ловор, бибер, бели лук

Сос: Добро сјединити све састојке - кашика сенфа, 8 кашика уља, 2 кашике алкохолног сирћета, капар, влашац, со, мешавина четири бибера.

Припрема:

Засладите се - пробајте амарето колач!

У велику шерпу стрпати лук, шаргарепу, тиквицу, паприку и парадајз и кувати неко време са ловором, рузмарином и белим луком, како би се скувао леп поврћни бујон.

Филе исећи на шницле и уваљати у брашно. Ситно исецкан лук и мало першуна пржити на маслиновом уљу да пожути, па додати месо. Кад оно омекша, појачати температуру и прелити вином. Кад оно испари, посолити и оставити да се динста.

Ставити воду са мало соли да прокључа, па скинути са ватре и сипати кукурузно брашно – уз стално мешање. Вратити на ватру и кувати десетак минута. Топлу паленту разделити у тањире, преко сервирати пачетину, па прелити са мало соса.