clear sky
21°C
18.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KVA-KVA: Sočna dinstana pačetina sa palentom

15.11.2014. 13:47
Piše:
Srbija Danas
Dinstana pačetina sa palentom
Dinstana pačetina sa palentom / Izvor: Profimedia

Uz malo više truda oduševićete sve za trpezom!

Potrebno:

  • 1 veći pačeći file
  • 1 glavica crnog luka + 1 manja glavica crnog luka za prženje
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • belo vino
  • ulje
  • 1 čašica brendija
  • 250g žutog kukuruznog brašna
  • ruzmarin, lovor, biber, beli luk

Sos: Dobro sjediniti sve sastojke - kašika senfa, 8 kašika ulja, 2 kašike alkoholnog sirćeta, kapar, vlašac, so, mešavina četiri bibera.

Priprema:

Zasladite se - probajte amareto kolač!

U veliku šerpu strpati luk, šargarepu, tikvicu, papriku i paradajz i kuvati neko vreme sa lovorom, ruzmarinom i belim lukom, kako bi se skuvao lep povrćni bujon.

File iseći na šnicle i uvaljati u brašno. Sitno iseckan luk i malo peršuna pržiti na maslinovom ulju da požuti, pa dodati meso. Kad ono omekša, pojačati temperaturu i preliti vinom. Kad ono ispari, posoliti i ostaviti da se dinsta.

Staviti vodu sa malo soli da proključa, pa skinuti sa vatre i sipati kukuruzno brašno – uz stalno mešanje. Vratiti na vatru i kuvati desetak minuta. Toplu palentu razdeliti u tanjire, preko servirati pačetinu, pa preliti sa malo sosa.