Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Поховане тиквице са пармезаном

13.07.2014. 10:41
Пише:
Србија Данас
Tikvice
Тиквице / Извор: Профимедиа/илустрација

Брзо и лако летње јело!

Потребно:

  • ½ шоље презли, са додатим зачинима по жељи (оригано, мирођија...)
  • ½ шоље ренданог пармезана
  • 2 кафене кашичице белог лука у праху
  • 1 кафена кашичица ситно сецканог першуна
  • 3 тиквице, сечене по жељи
  • 2 јајета
  • 1 шоља уља (за пржење)
  • 1 супена кашика ренданог пармезана или више, по укусу
  • со, бибер

Припрема:

Помешајте презле, пола шоље пармезана, бели лук, першун и бибер у чинији. Тиквице умачите у јаје, па их похујте у микс презле и пармезана, отресајући вишак смесе. Поховане тиквице одлажите на тањир, али немојте их гомилати једну на другу.

Угрејте уље на средњој ватри и у врућем уљу пржите тиквице док не добију златносмеђу нијансу (око 3 минута). Пребаците их на кухињски убрус како бисте исцедили вишак масноће.

Попрскајте сољу и пармезаном и служите уз кисело млеко.