few clouds
21°C
22.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pohovane tikvice sa parmezanom

13.07.2014. 10:41
Piše:
Srbija Danas
Tikvice
Tikvice / Izvor: Profimedia/ilustracija

Brzo i lako letnje jelo!

Potrebno:

  • ½ šolje prezli, sa dodatim začinima po želji (origano, mirođija...)
  • ½ šolje rendanog parmezana
  • 2 kafene kašičice belog luka u prahu
  • 1 kafena kašičica sitno seckanog peršuna
  • 3 tikvice, sečene po želji
  • 2 jajeta
  • 1 šolja ulja (za prženje)
  • 1 supena kašika rendanog parmezana ili više, po ukusu
  • so, biber

Priprema:

Pomešajte prezle, pola šolje parmezana, beli luk, peršun i biber u činiji. Tikvice umačite u jaje, pa ih pohujte u miks prezle i parmezana, otresajući višak smese. Pohovane tikvice odlažite na tanjir, ali nemojte ih gomilati jednu na drugu.

Ugrejte ulje na srednjoj vatri i u vrućem ulju pržite tikvice dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu (oko 3 minuta). Prebacite ih na kuhinjski ubrus kako biste iscedili višak masnoće.

Poprskajte solju i parmezanom i služite uz kiselo mleko.