Pohovane tikvice sa parmezanom
13.07.2014.
10:41
Brzo i lako letnje jelo!
Potrebno:
- ½ šolje prezli, sa dodatim začinima po želji (origano, mirođija...)
- ½ šolje rendanog parmezana
- 2 kafene kašičice belog luka u prahu
- 1 kafena kašičica sitno seckanog peršuna
- 3 tikvice, sečene po želji
- 2 jajeta
- 1 šolja ulja (za prženje)
- 1 supena kašika rendanog parmezana ili više, po ukusu
- so, biber
Priprema:
Pomešajte prezle, pola šolje parmezana, beli luk, peršun i biber u činiji. Tikvice umačite u jaje, pa ih pohujte u miks prezle i parmezana, otresajući višak smese. Pohovane tikvice odlažite na tanjir, ali nemojte ih gomilati jednu na drugu.
Ugrejte ulje na srednjoj vatri i u vrućem ulju pržite tikvice dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu (oko 3 minuta). Prebacite ih na kuhinjski ubrus kako biste iscedili višak masnoće.
Poprskajte solju i parmezanom i služite uz kiselo mleko.