Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА ЛЕЊИВЦЕ: Лења пита са месом обара с ногу!

20.12.2014. 10:07
Пише:
Србија Данас
Pita sa mesom
Пита са месом / Извор: Профимедиа

Не будите лењи – направите слану лењу питу!

Потребно:

  • 4 јајета
  • 1 чаша јогурта
  • ½ јогуртске чаше путера
  • 2 јогуртске чаше брашна
  • 1 прашак за пециво
  • кафена кашичица соли

Фил:

  • 1 главица црног лука
  • 300г млевеног меса
  • со, бибер, мешавина зачина, оригано

Прелив:

  • 2 јајета
  • 1 кисела павлака

Припрема:

Обавезно пробајте и шпанску јунетину!

Пропржити ситно сецкан лук на мало путера, па додати млевено месо. Пред крај пржења додати зачине, промешати, па скинути са ватре и оставити да се прохлади.

Добро умутити јаја за тесто, па постепено додавати јогурт, па путер. На крају додати брашно у које је претходно сипана со и прашак за пециво.

Смесу сипати у плех и поравнати, па преко ње сипати фил од млевеног меса.

Умутити киселу павлаку и јаја и посолити, па прелити преко пите.

Пећи на 200° око пола сата.