few clouds
21°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAVI RECEPT ZA LENJIVCE: Lenja pita sa mesom obara s nogu!

20.12.2014. 10:07
Piše:
Srbija Danas
Pita sa mesom
Pita sa mesom / Izvor: Profimedia

Ne budite lenji – napravite slanu lenju pitu!

Potrebno:

  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • ½ jogurtske čaše putera
  • 2 jogurtske čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • kafena kašičica soli

Fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 300g mlevenog mesa
  • so, biber, mešavina začina, origano

Preliv:

  • 2 jajeta
  • 1 kisela pavlaka

Priprema:

Obavezno probajte i špansku junetinu!

Propržiti sitno seckan luk na malo putera, pa dodati mleveno meso. Pred kraj prženja dodati začine, promešati, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

Dobro umutiti jaja za testo, pa postepeno dodavati jogurt, pa puter. Na kraju dodati brašno u koje je prethodno sipana so i prašak za pecivo.

Smesu sipati u pleh i poravnati, pa preko nje sipati fil od mlevenog mesa.

Umutiti kiselu pavlaku i jaja i posoliti, pa preliti preko pite.

Peći na 200° oko pola sata.