Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Пуњене печурке

01.06.2014. 14:25
Пише:
Србија Данас
Punjene pečurke
Пуњене печурке / Извор: Профимедиа

Ово јело можете сервирати уз зелену салату или барени пиринач.

Потребно:

  • 12 свежих шампињона
  • 1 супена кашика уља
  • 1 супена кашика ситно сецканог белог лука
  • 200-250г крем сира
  • ¼ шоље ренданог пармезана
  • ¼ кафене кашичице бибера
  • ¼ кафене кашичице алеве паприке



Припрема:

Угрејте рерну на 175°Ц. Подмажите плех, а печурке очистите и пажљиво одломите ногице које ћете исецкати ситно.

У великој шерпи загрејте уље на средњој ватри. Додајте сецкане ногице печурака и бели лук. Динстајте док не испари течност, водећи рачуна да бели лук не загори. Оставите са стране да се охлади.

Када смеса више није врућа, умешајте крем сир, пармезан, бибер и алеву паприку. Маса мора да буде веома густа. Користећи малу кашику, пунити сваку печурку, па их ређати у плех.

Пећи 20 минута у угрејаној рерни или док течност не почне да цури из печурака.

У смесу којом пуните печурке можете додати и ситно сецкан першун и пропржену сланину (ситно сецкану).