scattered clouds
12°C
18.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Punjene pečurke

01.06.2014. 14:25
Piše:
Srbija Danas
Punjene pečurke
Punjene pečurke / Izvor: Profimedia

Ovo jelo možete servirati uz zelenu salatu ili bareni pirinač.

Potrebno:

  • 12 svežih šampinjona
  • 1 supena kašika ulja
  • 1 supena kašika sitno seckanog belog luka
  • 200-250g krem sira
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • ¼ kafene kašičice bibera
  • ¼ kafene kašičice aleve paprike



Priprema:

Ugrejte rernu na 175°C. Podmažite pleh, a pečurke očistite i pažljivo odlomite nogice koje ćete iseckati sitno.

U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckane nogice pečuraka i beli luk. Dinstajte dok ne ispari tečnost, vodeći računa da beli luk ne zagori. Ostavite sa strane da se ohladi.

Kada smesa više nije vruća, umešajte krem sir, parmezan, biber i alevu papriku. Masa mora da bude veoma gusta. Koristeći malu kašiku, puniti svaku pečurku, pa ih ređati u pleh.

Peći 20 minuta u ugrejanoj rerni ili dok tečnost ne počne da curi iz pečuraka.

U smesu kojom punite pečurke možete dodati i sitno seckan peršun i proprženu slaninu (sitno seckanu).