Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СОЧНО, ГУРМАНСКИ: Ћурећа чизбургер векна

12.12.2014. 08:39
Пише:
Србија Данас
Vekna od masa
Векна од маса / Извор: Профимедиа

Јер, ако је нешто боље од обичне векне од меса, то је онда ова – ћурећа чизбургера варијанта.

Потребно:

  • 1 кафена кашичица уља
  • 7 шнита сланине (или више)
  • 450г млевеног ћурећег меса
  • 1 шоља ренданог качкаваља
  • 1 јаје
  • ½ главице црног лука, ситно сецкане
  • 1 парче хлеба, мрвљено
  • 2 супене кашике Ворчестер соса
  • 2 кафене кашичице белог лука у праху
  • ¼ кафене кашичице бибера
  • ¼ шоље соса од парадајза
  • 2 супене кашике сенфа
  • 1 ½ супена кашика смеђег шећера

Припрема:

Да ли сте видели овај рецепт - ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Хармоника кромпир?

Рерну загрејати на 175°Ц. На средњој ватри загрејати уље и пропржити сланину да буде реш, па је оставити 5 минута да се прохлади. Оцедити је на кухињском убрусу, па је измрвити кад се охлади. Потом, добро помешати сланину са млевеним месом, качкаваљем, јајетом, црним луком, хлебом, Ворчестер сосом, белим луком у праху и бибером. Смесу пребацити у суд за печење и формирати облик векне. Помешати сос од парадајза, сенф и смеђи шећер у чинији и мешати све док се шећер не растопи. Сосом прелити векну, па је пећи отприлике 45 минута – 1 сат.