За љубитеље пикантне хране: Индијски омлет ће вас одушевити!
03.02.2015.
10:14
Зачини и поврће замирисаће вам на Индију.
Потребно:
- 2 супене кашике уља
- 1 средња главица црног лука, ситно сецкана
- ½ кафене кашичице кима у праху
- 1 чен белог лука, ситно сецканог
- коријандер
- 1 парадајз, ситно исецкан
- 1 кромпир, исецкан на коцкице и обарен
- 25г обареног пасуља
- 25г обареног кукуруза
- 2 јајета
- 25г ренданог качкаваља
- со, бибер
Припрема:
Пробајте и сеоски омлет!
Загрејати уље у тигању и испржити лук, па поврће. Посолити и побиберити, па појачати ватру и прелити умућеним јајима. Добро промешати. Искључите ринглу и поклопите омлет, па га оставите на угрејаној рингли док не добије тамнију боју. Окрените га и по њему поспите рендани качкаваљ. Чим се сир растопи – служите омлет.