Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

За љубитеље пикантне хране: Индијски омлет ће вас одушевити!

03.02.2015. 10:14
Omlet sa povrćem
Омлет са поврћем / Извор: Профимедиа

Зачини и поврће замирисаће вам на Индију.

Потребно:

  • 2 супене кашике уља
  • 1 средња главица црног лука, ситно сецкана
  • ½ кафене кашичице кима у праху
  • 1 чен белог лука, ситно сецканог
  • коријандер
  • 1 парадајз, ситно исецкан
  • 1 кромпир, исецкан на коцкице и обарен
  • 25г обареног пасуља
  • 25г обареног кукуруза
  • 2 јајета
  • 25г ренданог качкаваља
  • со, бибер

Припрема:

Пробајте и сеоски омлет!

Загрејати уље у тигању и испржити лук, па поврће. Посолити и побиберити, па појачати ватру и прелити умућеним јајима. Добро промешати. Искључите ринглу и поклопите омлет, па га оставите на угрејаној рингли док не добије тамнију боју. Окрените га и по њему поспите рендани качкаваљ. Чим се сир растопи – служите омлет.